Adorable Bookclub,  Boeken,  Fantasy

Zwartspreuk (Spellcaster #1) – Claudia Gray

Laura van onze Adorable Bookclub heeft het boek Zwartspreuk gelezen dat geschreven is door Claudia Gray. Het eerste deel uit de Spellcaster-serie. Is hij het lezen waard? Je leest het hier!

Nadia stamt af van heksen. De magische krachten die ze heeft, worden overgebracht van moeder op dochter, maar wanneer haar moeder van de ene op de andere dag vertrekt en haar gezin achterlaat, is Nadia nog maar half ingewijd in de magie. En dat terwijl ze die krachten al snel en hard nodig heeft! Om een nieuwe start te maken, gaan Nadia en haar vader verhuizen, maar zodra ze hun nieuwe woonplaats in rijden, voelt ze dat er iets mis is. Het is overduidelijk voor haar dat er duistere krachten aan het werk zijn in Captive’s Sound, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen? Dan krijgt ze gelukkig hulp van een knappe, geheimzinnige jongen, die beweert dat er een vloek op zijn familie rust.

Het verhaal start voor mijn gevoel wat rommelig, waardoor het even duurt voordat je erin komt, het verhaal snapt en oppakt. Vanaf dan wordt het wel veel beter en wil je wel weten wat er gaat gebeuren. Zwartspreuk is een makkelijk boek om weg te lezen, dat je tussendoor even kan pakken. Je bent vrij snel weer in het verhaal als je eenmaal door het begin heen bent. Het is even wennen dat het vanuit verschillende personen geschreven is. Hierdoor moet je soms wat schakelen, maar ook dat heb je vrij snel door.

Nadia is een heks en niemand in haar omgeving wist dat, de coven van haar moeder is er niet meer en haar moeder zelf is er ook plotseling vandoor. Samen met haar vader en broertje gaat ze ergens anders wonen, waar ze erachter komt dat er veel duistere magie heerst in het stadje. Ondertussen leert Nadia de geheimzinnige jongen Mateo kennen, die in zijn familie een vloek heeft waarbij je visioenen ziet tijdens het dromen. Ze raakt nog bevriend met Verlaine, een meisje waar – blijkt later – ook een vloek op heerst. Samen strijden ze tegen Elizabeth, een eeuwenoude Tovenaar die de Ene beneden wil bevrijden. De Ene beneden is een duister wezen dat wil heersen over de wereld. Je komt er niet helemaal achter wat of wie het is. Daar ben ik wel benieuwd naar, na het lezen van het eerste boek.

Fantasy en Young Adult-fans opgelet: Zwartspreuk is een leuk boek dat lekker wegleest!

Ondanks dat ik er even in moest komen is Zwartspreuk een leuk boek dat je lekker wegleest als je van Fantasy en Young Adult houdt. Claudia Gray schrijft vanuit alle personages waardoor je ze ook steeds beter leert kennen en steeds meer een band krijgt met het verhaal. Al met al, leuk om te lezen maar je moet wel even door het begin heen komen.

zwartspreuk

Titel: Zwartspreuk
Auteur: Claudia Gray
Verschenen: september 2017
Pagina’s: 349
Uitgever: Harper Collins

bol-button

Rating: 3,5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.