Boekrecensies,  Thriller

Zusje – Rosamund Lupton

ZusjeTitel: Zusje 
Auteur: Rosamund Lupton
Verschenen: maart 2013
Pagina’s: 352
Uitgever: Boekerij
Oorspronkelijke titel:
Sister

ls Beatrice tijdens een zondagse lunch een paniekerig telefoontje krijgt over de vermissing van haar jongere zus Tess, stapt ze op het eerste vliegtuig naar Londen. Naarmate ze meer te weten komt over de verdwijning, neemt de verbijstering toe over hoe weinig ze feitelijk weet van het leven van haar zusje – en ze is niet voorbereid op de angstaanjagende waarheden die ze onder ogen moet zien. De politie, haar verloofde en zelfs haar moeder leggen zich erbij neer dat ze Tess hebben verloren, maar Beatrice kan dat niet. Naarmate ze dichter bij de schokkende waarheid komt, raakt ze steeds geïsoleerder van haar omgeving en wil niemand haar meer geloven.

Mening over Zusje

Tess, de vijf jaar jongere zus van Beatrice, is al een paar dagen vermist. Zodra Beatrice dit hoort, komt ze overgevlogen naar Londen vanuit New York, samen met haar vriend Todd. Als Beatrice een paar dagen in Londen is, hoort ze dat Tess dood aangetroffen is in een toiletgebouw in Hyde Park. Iedereen is ervan overtuigd dat het zelfmoord is, maar dat gelooft Beatrice niet. Ze gaat op onderzoek uit. Tijdens haar zoektocht stuit ze op verschillende rare dingen.

Lupton heeft gekozen voor een bijzondere vertelstijl: ze vertelt het verhaal namelijk vanuit het perspectief van Beatrice, die in brieven aan Tess het verhaal vertelt. Verder lees je ook gesprekken tussen Beatrice en Wright, advocaat van het OM, waarin Beatrice vertelt over Tess. Je komt steeds meer te weten over van alles en nog wat en daardoor kom je steeds dichter bij het goede eind…

Zusje is een heel spannend boek en je wordt steeds op het verkeerde been gezet. Ik had het einde in ieder geval niet zien aankomen, en dat vind ik altijd leuk aan een boek: dat je verrast wordt. Soms is het verhaal wat langdradig en komt het hier en daar niet helemaal vlot op gang, dus als je op zoek bent naar een snelle en spannende thriller, zou ik deze overslaan.

Rating: 3,7/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *