Zuidenwind
Adorable Bookclub,  New Adult

Zuidenwind – Brittainy C. Cherry

Zuidenwind is het eerste deel in de Kompas-serie, geschreven door Brittainy C. Cherry. Emma, van de Adorable Booksclub, las het boek. Hier lees je wat zij ervan vindt.

Waar gaat Zuidenwind (Kompas #1) over?

Na het overlijden van haar dochtertje en het beëindigen van haar huwelijk, verhuist Kennedy naar het kleine stadje Havenbarrow. Daar loopt ze de chagrijnige Jax tegen het lijf. Hij staat bekend als het zwarte schaap van het dorp: hij vermijdt iedereen. Is erg op zichzelf en heeft een donker verleden waar niemand over spreekt. Vanaf hun eerste ontmoeting hebben ze meteen hekel aan elkaar, maar er is ook een overduidelijke aantrekkingskracht tussen de twee. Wanneer ze erachter komen dat ze elkaar al eerder ontmoet hebben, komen er herinneringen naar boven drijven die geen van beiden hadden zien aankomen.

Na het lezen van de flaptekst wilde ik het boek heel graag lezen en ook het abrupte begin van het boek sprak mij direct heel erg aan. Vanaf de eerste pagina word je meegesleurd in de rollercoaster die Kennedys leven op dat moment. Heel fijn om mee te beginnen!
Helaas nam het tempo van het boek al snel af. Deels was dit nodig om het proces waar Kennedy doorheen gaat zo echt mogelijk te vertellen, maar de dynamiek met Jax werd hierdoor een beetje droog. Ze draalden om elkaar heen en ondanks dat het spannend bedoeld was, voelde ik niet de drang om door te lezen.

Waardoor ik wel door wilde lezen, was de afwisseling van perspectief en heden/verleden. Kennedy en Jax zijn heel anders. Waar Kennedy heel emotioneel is, is Jax iemand die alles opkropt en niet veel deelt. Tegenpolen dus, en allebei worden op een dusdanige manier beschreven dat je echt in hun hoofd kunt kijken. Juist door deze verschillen is het nodig dat het boek beide perspectieven aandoet. Daarnaast zijn de terugblikken fijne pauzes van het vaak toch zware heden. Als lezer krijg je hierdoor een kijkje in hoe zij vroeger waren en hoe ze zich toen ten opzichte van elkaar verhielden. Dit zorgt voor een diepere lading die het boek heel erg nodig had en waardoor het uiteindelijk ook een sterk plot had.

‘Enemies to lovers op een nieuw level en met een wel heel nare bijsmaak’

Toch was het niet helemaal mijn soort boek. Ik had moeite mij te verplaatsen in de karakters. Ze voelden niet echt genoeg voor mij en ook de manier van schrijven was niet aan mij besteed. Het was soms erg langdradig en af en toe leek het alsof het iets te letterlijk vertaald was. Heel jammer, want ik lees weinig in dit genre en hoopte dat ik het door dit boek meer op zou gaan pakken. Ondanks dat zou ik het boek zeker aanraden aan mensen die graag New Adult lezen met diepgang!

Bestel hier het boek op Bol.com

Zuidenwind

Titel: Zuidenwind (Kompas #1)
Auteur: Brittainy C. Cherry
Verschenen: augustus 2021
Pagina’s: 352
Uitgever: Zomer & Keuning
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *