Zonder jou
Boekrecensies, Thriller

Zonder jou – Chantal van Gastel & Priscilla van Gastel

YES! Afgelopen week las ik Zonder jou van Chantal en Priscilla van Gastel uit. Chantal van Gastel kennen we natuurlijk al van haar Zwaar!-serie en andere fijne chicklits, maar nu slaat ze een hele andere weg in. Samen met haar zus schreef ze deze literaire thriller en ik kon niet wachten om erin te beginnen.

Waar gaat Zonder jou over?

Valerie staat op een keerpunt. Voor de tweede keer in haar leven. En beide keren werd ze hiertoe gebracht door haar grote liefde Oscar. De eerste keer was jaren geleden, toen ze haar voorspelbare leven inruilde voor een vrijgevochten bestaan met hem. De tweede keer is nu, nu hij op het punt staat haar en hun zoon Mick te verlaten. Niet omdat hun liefde voorbij is, maar omdat Mick lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die zo ontwrichtend is dat Oscar het niet meer kan verdragen. Plots staat Valerie er alleen voor. Terwijl het gedrag van Mick angstaanjagend uit de hand loopt, probeert Valerie uit alle macht zichzelf en haar kind te beschermen. Maar hoe doe je dat, als het grootste gevaar van hemzelf afkomstig is?

Hoe leuk: Chantal van Gastel heeft met haar zus een boek geschreven! Dit keer geen chicklit zoals we van haar gewend zijn, maar een psychologische thriller. I like it! Zodra je aan het boek begint, word je direct overvallen door een naar gevoel. Dit nare gevoel wordt veroorzaakt door Mick, de 12-jarige zoon van Valerie en Oscar. Als kind was het een lief, schattig mannetje, maar hij had al wel zijn rare streken. Hij was anders dan andere kinderen. Hij was manipulatief en gewelddadig. Het waren zware jaren voor Oscar en Valerie. Ondanks dat ze zoveel van elkaar houden, gaat Oscar weg bij Valerie. Hij kan het gedrag van Mick niet meer aan. Maar hoe moet Valerie haar zoon in haar eentje temmen, terwijl hij roept dat hij haar midden in de nacht wil vermoorden? Wat doe je wanneer je zoon een persoonlijkheidsstoornis heeft die het leuk vindt om mensen en dieren bewust pijn te doen en altijd tot het uiterste gaat om te krijgen wat hij wil?

Beangstigend, maar ontzettend realistisch opgeschreven. Zonder jou houdt je in zijn greep!

De personages in het boek zijn allemaal zeer sterk, omdat ze zo echt zijn. Je leeft ontzettend mee met Valerie en je vraagt je constant af wat jij in zo’n situatie zou doen. Ook Mick is een boeiend personage. Zijn reacties vallen niet te peilen en je weet nooit waar hij nu weer toe in staat is. Het verhaal leest lekker door en je merkt totaal niet dat het boek door twee schrijvers is geschreven. Je leest het boek vanuit het perspectief van Valerie en Mick (cursief). Erg interessant om ook inzicht te krijgen in de gedachtegang van Mick. Je wil steeds verder blijven lezen, omdat je weet dat er nog iets moet gaan gebeuren, maar wat dat dan is… Het plot was voor bij totaal onverwacht en daar houd ik van!

Met Zonder jou hebben de zusjes Van Gastel een beangstigend en beklijvend debuut neergezet. Dit boek blijft je nog wel even bij…

Meer recensies lezen van de boeken van Chantal van Gastel? Klik dan hier.

zonder-jouTitel: Zonder jou
Auteur: Chantal van Gastel & Priscilla van Gastel
Verschenen: September 2016
Pagina’s: 384
Uitgever: Harper Collins

bol-button

Rating: 4,5/5

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Romy oktober 25, 2016 at 07:39

  Wat lijkt me dit een heerlijke thriller! Leuk dat Chantal van Gastel dit keer iets heel anders dan een chicklit heeft geschreven!

 • Reply Kim oktober 25, 2016 at 08:56

  Dit lijkt me echt een goed boek!! Net zoals alle boeken van Chantal.. deze gaat op mijn wishlist!

 • Reply Esther oktober 25, 2016 at 10:42

  Ik heb de zusjes van Gastel eergister vond het eerst ontmoet, echt leuk! 🙂 Ik heb nog nooit wat van Chantal van Gastel gelezen, Ik heb dit boek gekocht en kan niet wachten om er in te beginnen. 🙂

 • Reply Story addict oktober 25, 2016 at 21:12

  Ben echt bemeuwd naar dit boek! Omdat Chantal met name van de chicklits bekend is (toch een heel ander genre), en omdat ik ook wel benieuwd ben naar dit pareltje die door zussen in elkaar is gezet 🙂 leuk!

 • Reply Jolien oktober 25, 2016 at 22:53

  Klinkt ontzettend leuk en helemaal anders dan haar andere boeken 🙂

 • Reply Vaarwel Roscoe - Céla van Gastel - Adorable Books februari 26, 2021 at 06:00

  […] en Priscilla van Gastel schreven al eerder samen een boek: Zonder jou. Dit was een psychologische thriller. Met Vaarwel Roscoe slaan ze een andere weg in. Vaarwel Roscoe […]

 • Leave a Reply