Zon Lucinda Riley
Boeken

Zon (De zeven zussen #6) – Lucinda Riley

Nadat ik de complete De zeven zussen-reeks had gelezen, was ik in een dipje beland. Ik had zoveel boeken van Lucinda Riley in een korte tijd gelezen, hoe moest ik andere boeken weer leuk gaan vinden? Ik hoefde gelukkig maar 4 maanden te wachten tot Zon verscheen, het boek over Electra, en vandaag vertel ik je er meer over.

Waar gaat Zon over?

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt…
Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

Zon draait om Electra, de meest mysterieuze zus van alle zussen. In de vorige boeken lees je weinig over haar en hetgeen dat je leest is niet heel positief. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van haar verhaal en ging er daarom meningloos in. Electra is een enorm succesvol model en heeft een ander leven dan de rest van de zussen. Ze is heel snel volwassen geworden en dat eist haar tol. De rust in haar hoofd probeert ze te vinden door drank en drugs te gebruiken. Op een dag ontvangt ze een brief van iemand die haar meer kan vertellen over haar voorouders en waar ze vandaan komt en dat zet heel het leven van Electra op haar kop.

Klik hier om Zon te bestellen via Bol.com!

Om eerlijk te zijn kan ik niet teveel weggeven van het verhaal en dat vind ik lastig. De achterflaptekst geeft (gelukkig) niet teveel informatie weg, maar dat maakt het (spoilervrij) schrijven van deze recensie best lastig. Ik moet zeggen dat ik me heel erg aan Electra heb gestoord in het begin. Haar verslaving aan drank en drugs kon ik niet begrijpen en toch bleef het verhaal heel verslavend. Op den duur duik je, net als bij de andere zussen, in het verleden van Electra en lees je meer over haar voorouders. Ook daar heb ik me meermaals geërgerd aan het personage: ze is zo naïef en onwetend. Gaandeweg ontwikkel je empathie voor zowel Electra als de persoon om wie haar verleden draait.

‘Ik had nooit gedacht dat een boekenreeks me zo in zijn greep kon hebben. Zon kan je onmogelijk wegleggen!’

Hoewel ik me dus niet goed kon identificeren in de personages, vond ik Zon een van de leukste boeken van de reeks. Van het overvolle Manhattan naar de uitgestrekte vlaktes in Kenia: het is een mooi contrast. Ik ben gaandeweg Electra een heel leuk mens gaan vinden en dat geldt ook voor de persoon om wie het verhaal van haar voorouders draait. Electra was natuurlijk een mysterieus figuur in alle andere boeken van de reeks en in dit verhaal komt ze helemaal tot haar recht. Ze heeft een hart van goud en heeft veel dingen moeten overwinnen om tot zichzelf te komen.

Om eerlijk te zijn had ik nooit verwacht dat er ook maar één boekenreeks was die ik zo verslavend vond, die me zo in zijn greep zou hebben, dat ik alle boeken ervan moest lezen. Lucinda Riley heeft een magische schrijfstijl die ervoor zorgt dat je al haar boeken wil lezen en al haar boeken kan aanraden. En het beste: er komt een zevende boek. Ik kan nu al niet wachten.

Meer recensies lezen van de boeken van Lucinda Riley? Klik dan hier.

Zon

Titel: Zon (De zeven zussen #6)
Auteur: Lucinda Riley
Verschenen: februari 2020
Pagina’s: 732
Uitgever: Xander uitgevers

bol-button

Rating: 5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.