Boekrecensies,  Young adult

Zomer voor altijd – Jenny Han

Eerder konden jullie al de recensies van de eerste twee delen uit de Zomer-trilogie van Jenny Han lezen. Nu is het tijd voor een recensie van deel 3: Zomer voor altijd. Ben jij benieuwd wat ik van het laatste boek uit deze serie vond? Kijk dan snel mee!

Waar gaat Zomer voor altijd over?

Twee jaar geleden vertelde Conrad Belly dat ze voor Jeremiah moest kiezen. Sindsdien zijn zij en Jeremiah onafscheidelijk en gaan ze zelfs naar dezelfde universiteit. Alles lijkt perfect. Alleen is hun relatie niet zo fantastisch als Belly had gehoopt. En als Jeremiah de grootste fout maakt die een jongen kan maken, wordt Belly gedwongen om haar gevoelens voor de twee grote liefdes in haar leven onder de loep te nemen en te beslissen waar haar hart echt ligt. Heeft ze wel een toekomst met Jeremiah? En heeft ze Conrad eigenlijk ooit echt los kunnen laten?

De tijd is aangebroken voor Belly om voor eens en altijd te beslissen aan wie haar hart toebehoort.

Zomer voor altijd speelt zich twee jaar later af dan het laatste boek. Belly is aan het studeren en heeft gekozen voor dezelfde universiteit als haar vriendje Jeremiah. Dag en nacht zijn ze samen maar dan komt ze achter een groot geheim dat Jeremiah voor haar heeft verzwegen en verandert hun relatie meteen. Haar gevoelens slingeren alle kanten op en ze zit met haar hoofd ook nog regelmatig bij Conrad, Jeremiahs broer. Maar dan doet Jeremiah een voorstel dat Belly dwingt om écht goed na te denken over haar toekomst.

‘Zomer voor altijd is een heerlijk, luchtig boek met de nodige drama. Genieten!’

Wat lezen de boeken van Jenny Han toch als een trein. Ook Zomer voor altijd had ik weer binnen no-time uit. Net als de voorgaande boeken, vond ik ook dit boek weer erg vermakelijk. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik me in dit boek af en toe een beetje ergerde aan Belly, de hoofdpersoon. Ik vind haar soms een beetje naïef. Het boek nam enkele verrassende wendingen, maar het einde vond ik wel wat voorspelbaar. Althans, dat kwam voor mij niet als een verrassing. Al met al kan ik de Zomer-trilogie zeker aanraden wanneer je van luchtige, zomerse verhalen met een klein beetje drama houdt. Een ding is zeker: ik wil meer lezen van Jenny Han!

Meer recensies lezen van de boeken van Jenny Han? Klik dan hier.

zomer voor altijd

Titel: Zomer voor altijd
Auteur: Jenny Han
Verschenen: juni 2021
Pagina’s: 304
Uitgever: Moon

bol-button

Rating: 3.5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.