Boekrecensies,  Feelgood

Zomer in het Duincafé – Debbie Johnson

Met het zonnige weer en de zomer die is aangebroken, is het hoog tijd om fijne, zomerse boeken erbij te pakken. Bijvoorbeeld Zomer in het Duincafé van Debbie Johnson. Ik las het boek aan het zwembad in Frankrijk, een perfecte setting voor dit fijne verhaal.

Waar gaat Zomer in het Duincafé over?

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals prachtig gebakken broden, kleurrijke salades en zorgvuldig bereide cupcakes. Voor zowel toeristen als locals is het bouwvallige café met uitzicht op het strand een baken van vrolijkheid, goed gezelschap en geborgenheid. Een plek als geen ander, een plek die vriendschap serveert en waar een hartelijk welkom altijd op de kaart staat.

Voor Laura Walker, weduwe en moeder van Lizzy en Nate, is de beslissing om haar tienerkinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te rukken en een hele zomer lang in een klein kustplaatsje in Dorset te gaan wonen, niet makkelijk. Haar besluit valt bepaald niet goed bij haar kinderen, en ook haar eigen ouders denken dat ze gek is geworden. Maar haar nieuwe baan in het café, en de mensen die ze daar ontmoet, geven Laura de mogelijkheid weer zichzelf te leren zijn – en heel misschien ook weer lief te hebben.

Laura heeft een zware tijd achter de rug. Haar man is overleden en ze is zoekende om haar kinderen een mooie vakantie te geven. Maar sinds dat ze weduwe is, is het lastig alle eindjes aan elkaar te knopen en is er simpelweg niet voldoende geld voor een onvergetelijke vakantie. Maar dan ziet ze een vacature voor een functie in het Duincafé, gelegen op een prachtige plek met uitzicht op het strand en ze besluit te reageren. Ze wordt aangenomen en mag samen met haar kinderen 6 weken lang verblijven nabij het café. Haar kinderen zien het niet zitten om zo lang zonder hun vrienden door te brengen en Laura vraagt zichzelf af of ze er wel goed aan doet om dit avontuur aan te gaan. Maar dan leert ze een hoop nieuwe mensen kennen en voelt ze zichzelf langzaamaan weer de oude worden.

‘Zomer in het Duincafé is het perfecte boek om deze zomer op het strand te lezen: een mooi avontuur, romantiek, fijne personages en een prachtige setting’

Het was een tijdje geleden dat ik weer een fijne roman had gelezen. Zomer in het Duincafé is een heerlijk boek dat je meeneemt op vakantie. Een tikkeltje treurig, omdat het deels gaat over de rouwverwerking van Laura, maar ook heel mooi met nieuwe lichtpuntjes in haar leven. Ik vond Laura een fijne hoofdpersoon. Een ‘normaal’ mens, waardoor je jezelf eenvoudiger in haar kan verplaatsen. Daarnaast vond ik de setting van het boek heerlijk. Een mooie kustplaats, een café waar de lekkerste lekkernijen worden voorgeschoteld, bijzondere verhalen van de personages: dit alles zorgde ervoor dat ik enorm heb genoten van het boek. Wat vaak wel met dit soort boeken is, is dat het einde een tikkeltje voorspelbaar is. Maar dat vond ik niet erg, want in zijn totaliteit is dit boek een echte feel good, die je tevreden sluit nadat je het uit hebt. Ik weet dat er nog meer delen zijn in de Duincafé serie. Hier ben ik erg benieuwd naar geworden!

Pluspunten: 
+ Leest als een trein
+ Ga mee op vakantie
+ Fijne personages
+ Een echte feel good roman

Minpunten: 
– Tikkeltje voorspelbaar

Ben je benieuwd geworden naar Zomer in het Duincafé? Bestel hem hier op Bol.com! 

Zomer in het Duincafe

Titel: Zomer in het Duincafé
Auteur: Debbie Johnson
Verschenen: juni 2020
Pagina’s: 368
Uitgeverij: Boekerij

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *