Zomer in de kleine bakkerij
Boeken,  Roman

Zomer in de kleine bakkerij – Jenny Colgan

Toen ik hoorde dat Zomer in de kleine bakkerij uitkwam, kon ik echt niet wachten. Sinds ik een boek van Jenny Colgan heb gelezen, ben ik compleet verkocht door haar schrijfstijl en verhalen.

Waar gaat Zomer in de kleine bakkerij over?

Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij aan het strand. Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, de liefde van haar leven, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden. Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly’s vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina’s herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly’s bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

Zomer in de kleine bakkerij gaat verder waar De kleine bakkerij aan het strand is gestopt. Het fijne van Jenny Colgan is dan ook dat ze even terugblikt op het vorige boek. Waar ging het ook alweer over? Welke personen staan nu waar? En hoe gaat het met ze? Ook als je het eerste deel niet zou hebben gelezen, heb je zo een goed beeld van wie de personen zijn. (Al raad ik je zeker aan om deel een eerst te lezen).
Het gaat ontzettend goed met Polly, ze bakt er goed op los en haar nieuwe (krakkemikkige) huisje bevalt haar erg goed. Plotseling staat vrijwel alles wat Polly heeft opgebouwd op het spel, kan ze dit nog goedmaken?

‘Zomer in de kleine bakkerij neemt je mee en zorgt ervoor dat ook jij even op dat eilandje leeft’

Zelfs als je niet van romans houdt, kan ik mij voorstellen dat je dit boek wél leuk vindt. De manier waarop Jenny Colgan schrijft, zorgt ervoor dat je letterlijk door het boek heen vliegt. Daarnaast is haar verhaal niet alleen zoetsappig, iets dat je waarschijnlijk wel verwacht als je de cover van het boek ziet. Er zit een bepaalde soort spanning in. Geen spanning die je bij een thriller krijgt, eerder een spanning die laat zien dat dit soort dingen echt zouden kunnen gebeuren. Je voelt echt mee met de tegenslagen die Polly krijgt, omdat je je heel goed kunt voorstellen hoe dit zou zijn. Daarnaast herken ik mijzelf heel erg in Polly, waardoor het boek natuurlijk nog fijner wegleest.
Met Zomer in de kleine bakkerij ga je even weg uit Nederland, naar dat kleine schattige eilandje. Het boek neemt je mee en zorgt ervoor dat ook jij even op dat eilandje leeft.

Nieuwsgierig? Bestel hier het boek Zomer in de kleine bakkerij.

Zomer in de kleine bakkerij

Titel: Zomer in de kleine bakkerij
Auteur: Jenny Colgan
Verschenen: Maart 2020
Pagina’s: 384
Uitgever: LS Amsterdam

bol-button

Rating: 4,5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *