Boeken,  Tips

Zó wil ik meer boeken gaan lezen in 2019

Lezen

2019 is het jaar waarin ik weer boeken ga lezen. Niet dat ik die niet las in 2018. Maar het was een stuk minder dan voorgaande jaren.

Zo kreeg ik een nieuwe baan (en heb ik eigenlijk het hele jaar door twee banen gehad), ben ik afgestudeerd én had ik een aantal reisjes voor de deur staan. Hierdoor had ik andere prioriteiten. Daarnaast las ik altijd enorm veel in de trein. Doordat mijn nieuwe baan in mijn eigen stad was, heb ik amper nog met de trein gereisd. Dit zijn allemaal redenen waarom mijn gelezen boekenlijst enorm is gedaald in 2018. Hier wil ik in 2019 verandering in gaan brengen!

Hoe ga ik meer lezen?
Ik merk de laatste paar weken dat ik echt weer snak naar een goed boek. Ik wil weer heerlijk kunnen genieten van dat ene boek waar je dan echt urenlang in door kunt blijven lezen. Dat je s’ avonds denkt: “ik moet echt naar bed, maar mijn boek is ZO GOED”
Dat gevoel wilde ik weer krijgen. En hier ga ik dan ook voor zorgen in 2019.
Daarom probeer ik met een paar punten het voor mijzelf al leuker te maken.

  • Ik probeer in de ochtend al te bedenken hoe ik in de avond zal gaan lezen. Lekker op de bank, een kopje thee erbij, wat lekkers. Natuurlijk mag een dekentje ook niet ontbreken. En dan heerlijk een paar uur genieten van dat ene boek. Door een perfect plaatje te creëren merk ik dat ik ernaar uit ga kijken.
  • Ik maak mijn to-read stapel niet te groot. Want ik kom daar toch nooit doorheen! Daarom heb ik een stapeltje gemaakt in mijn boekenkast met maximaal 3 boeken. Voordeel: je komt écht door je stapel heen. Nadeel: ik heb een hoop andere boeken gewoon weg moeten stoppen. Wel geeft het mij meer rust. Ik ‘moet’ die andere boeken nu niet lezen.
  • Ik plan echt leesuurtjes in. Terwijl iedereen altijd zegt dat je moet lezen voor jezelf en omdat je het leuk vindt, merk ik dat ik die planning toch wel nodig heb om er echt aan toe te komen. Er zijn zó veel andere dingen die ook leuk zijn om te doen. Eventjes die Netflix aflevering afkijken. Toch nog even dat ene dingetje voor werk afmaken. Veel te lang doelloos op Instagram scrollen en al jullie stories bekijken… Een planning met ‘vanavond ga ik echt van acht tot tien lezen’, helpt voor mij heel goed!
  • Ik plan leesavonden met mijn vriend in! Gelukkig vindt hij lezen ook erg leuk om te doen, maar neemt hij hier nooit de tijd voor. Omdat ik dan ga lezen, pakt hij ook sneller een boek. En omdat hij dan ook gaat lezen, houd ik het weer langer vol. Mocht je daar zelf behoefte aan hebben, kun je natuurlijk ook altijd een vriend(in) vragen! Een tijdje geleden zijn wij met z’n vieren een weekend weg gegaan. In de avond hebben wij zelfs alle vier een boek erbij gepakt en hebben wij eventjes een half uurtje gelezen. Heerlijk was dat! Wie zegt dat je lezen altijd alleen moet doen? 😉

Dit zijn in ieder geval de punten waarmee ik mijn 2019 ga beginnen. En ik kan je vertellen, voordat ik dit artikel begon te tikken, heb ik heerlijk gelezen! Dit zijn mijn persoonlijke tips die voor mij erg goed werken. Misschien werken ze voor jou ook wel heel erg goed. Of heb je zelf tips die voor jou uitstekend werken? Laat het vooral weten in de reacties hieronder. Ik ben enorm benieuwd!

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *