Boekrecensies,  Young adult

Zo lief als de dood – Holly Jackson

Zo lief als de dood is het langverwachte derde deel in de reeks van Holly Jackson waarbij we Pip volgen. Nadat ik deel 1 en 2 letterlijk verslonden had, kon ik niet wachten om aan dit boek te beginnen. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees snel mee!

Waar gaat Zo lief als de dood over?

Detective Pip Fitz-Amobi is inmiddels wel gewend aan online-doodsbedreigingen. Maar er is er een die haar niet loslaat, iemand die maar blijft vragen: wie zal je zoeken als jíj degene bent die verdwijnt? En de bedreigingen zijn niet alleen online, Pip heeft een stalker die weet waar ze woont. De politie weigert iets te doen en dan vindt Pip zelf een link tussen haar stalker en een lokale seriemoordenaar. De moordenaar zit al zes jaar in de gevangenis, maar Pip vermoedt dat de verkeerde man gepakt is…

Nadat Pip een aantal heftige gebeurtenissen heeft meegemaakt, is het lastig voor haar om haar normale, dagelijkse leven weer op te pakken. Ze kampt met nachtmerries, slaapt daardoor slecht, maar probeert haar problemen te verbergen voor haar familie. Binnenkort gaat ze naar de universiteit, maar voordat het zover is, wil Pip zich nog een keer vastbijten in een zaak. En wanneer die zaak angstvallig dichtbij komt – ze wordt namelijk zelf gestalkt! – weet ze het zeker: hier moet ze mee aan de slag. Wanneer ze onderzoek doet naar een oude zaak, merkt ze dat hier toch een aantal dingen niet kloppen. En wanneer ze zelf gaat puzzelen, valt er opeens veel meer op z’n plek. Maar tegelijkertijd dreigt er ook een groot gevaar, dus moet Pip er alles aan doen om haar hoofd erbij te houden.

‘Holly Jackson zorgt in Zo lief als de dood weer voor de nodige spanningsopbouw. Een echte pageturner die je tot het eind geboeid houdt!’

Eerlijk toegegeven moest ik in het begin weer even teruggraven wat er in deel twee ook alweer was gebeurd. Het boek komt langzaam op gang, maar zoals ik gewend ben van Holly Jackson, zit je er weer snel in en blijf je tot aan de laatste pagina geboeid. Ik vond dit boek het meest duistere deel van de serie. Voor mijn gevoel wordt het steeds een tandje erger en daarmee ook meteen minder geloofwaardig. Niet dat ik dat erg vind, ik vond het nog steeds een leuk verhaal om te lezen. Je merkt dat Pip in de knoop zit met zichzelf en ze probeert zichzelf gedurende het boek weer terug te vinden. Het einde zag ik echt totaal niet aankomen en vond ik een interessante plottwist. Al met al heb ik weer erg genoten van Pips avontuur en kan ik het zeker aanraden wanneer je houdt van crime-series die je op het verkeerde been zetten.

Pluspunten: 
+ Spanningsopbouw
+ Origineel verhaal
+ Verrassend einde
+ Fijne schrijfstijl

Minpunten: 
– Tikkeltje ongeloofwaardig

Ben je benieuwd geworden naar Zo lief als de dood? Bestel hem hier op Bol.com! 

Zo lief als de dood

Titel: Zo lief als de dood
Auteur: Holly Jackson
Verschenen: februari 2022
Pagina’s: 528
Uitgeverij: Volt

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *