Tips

Zo koop je je boeken het goedkoopst


Wij kopen allemaal erg graag boeken, alleen hebben we helaas niet altijd genoeg geld om alles te kopen wat wij zouden willen lezen. Gelukkig is daar een oplossing voor. Zo koop je je boeken namelijk het goedkoopst.

Bestellen op Bol.com
Die hebben soms hele toffe aanbiedingen! Denk maar eens aan boeken voor maar €12,50 of dat je bepaalde boeken kan combineren voor een laag bedrag. Ook betaal je geen verzendkosten voor alle boeken in de Top 100! Toch een boek kopen die niet in de top 100 staat? Online vind je genoeg aanbiedingen en kortingscodes om gratis te kunnen verzenden.

Tweedehands winkels
Eigenlijk ligt deze tip zó voor de hand, maar komt hij niet altijd bij iedereen op. De meeste winkels waar jij jouw spullen kan “dumpen” die je niet meer gebruikt, hebben ook een hoop boeken! Mocht je eens langslopen, moet je zeker eens naar het boekengedeelte lopen. Er ligt vaak een hoop troep tussen, maar als je geluk hebt zijn er net mooie pareltjes binnengekomen.

Meld je aan bij Facebookgroepen
Er zijn een heleboel Facebookgroepen waar ze boeken verkopen. Vaak verkopen boekenliefhebbers deze boeken voor een prikkie! Bedenk dan wel dat er vaak nog verzendkosten bij komen. Misschien is het verstandig om een groep te zoeken in jouw buurt, zodat je je boek gewoon op de fiets kan ophalen. Scheelt weer kosten én je hebt een goedkoop boek!

Koop online bij Bruna
Ik vergeet soms wel eens dat de Bruna óók boeken verkoopt. En ik vergeet al helemaal dat de Bruna vaak aanbiedingen heeft met boeken. Vooral online hebben ze vaak Boekenspecials, waardoor je dus heel goedkoop boeken kan kopen! Al deze boeken koop je voor minder dan een tientje!

Zoek een beschadigd boek
Een beetje gek klinkt het wel, maar zó beschadigd zijn ze vaak niet. Veel boekwinkels én online winkels hebben een afdeling waar je beschadigde boeken kan kopen voor een klein prijsje. Zo heb je toch nog dat ene net uitgekomen boek in handen, maar voor een veel goedkopere prijs! Niet elke boekhandel heeft dit overigens.

Luisterboeken
In het begin vond ik dit een beetje gek. Je luistert de hele tijd naar een boek, alsof je weer voorgelezen wordt zoals vroeger. Toch kan dit best optimaal zijn. Als je niet kan lezen in de bus bijvoorbeeld, omdat je dan misselijk wordt. Luisterboeken zijn over het algemeen niet zo duur! Je hebt ook wat oudere boeken voor nog geen €5, ideaal om eens uit te proberen dus.

Heb jij nog tips die goed werken?

Dit artikel is in samenwerking met E-kortingscode.nl

5 Comments

 • Luna

  Een aantal keer per jaar neem ik een maand-abonnement op Bliyoo (een ebook dienst) waarin ik ebooks lees waar ik over twijfel en die los meer dan 9.99 euro kosten. Vooral de non fictie boeken lees ik dan graag. Daarnaast hou ik in de gaten wat het “ebook van de week” is bij Libris en welke ebooks afgeprijsd zijn. Ook hou ik goed aanbiedingen bij en bezoek ik meerdere online boekhandels voor ebooks, want de prijs kan zeker heel wat euro’s verschillen!

  Een vriendin van mij leest weer liever fysieke boeken en die scoort ze vooral via “weggeefhoeken” op Facebook. Niet de nieuwste van de nieuwste, maar wel regelmatig nieuw leesvoer. Daarna ruilt zij die boeken op die zelfde weggeefhoek weer voor andere boeken. Zo rouleert dat onder elkaar.

 • Fleur

  Ik was laatst op de boekenmarkt en toen had een winkel ook een marktje met gloed nieuwe boeken voor veel weiniger! Ook kijk ik vaak op marktplaats. Ik heb ook nog leuke boekentips:

  Percy Jackson
  De bijzondere kinderen van mevrouw peregrine
  de weeffout in onze sterren (!!)
  paper towns
  de labyrintrenner
  en ik heb er nog veel meer!!

  xxx
  Fleur

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *