Boeken

Zilveren vleugels (Gouden Kooi #2) – Camilla Läckberg

Camilla Läckberg is terug met het vervolg op Gouden Kooi, het eerste deel van deze serie. In Zilveren Vleugels volgen we weer het verhaal van zakenvrouw Faye. Lees de recensie van Zilveren Vleugels hier!

Waar gaat Zilveren Vleugels over?

Net als Faye begint te denken dat de rust in haar leven is teruggekeerd, wordt ze plotseling weer in het nauw gedreven. Ze is in het buitenland een heel nieuw leven begonnen; haar ex-man Jack zit in de gevangenis en haar bedrijf Revenge is waanzinnig succesvol. Maar vlak voordat Revenge in de VS gelanceerd gaat worden, wordt het bedrijf serieus bedreigd en is Faye gedwongen naar Stockholm terug te keren. Met de hulp van een zorgvuldig geselecteerd team van vrouwen, gaat ze de strijd aan om haar bedrijf veilig te stellen – en om zichzelf en degenen die ze liefheeft te beschermen.

Vol goede moed begon ik aan Zilveren Vleugels van Camilla Läckberg. Ik had wel zin in een fijne thriller voor in de zomer! Een paar hoofdstukken verder merkte ik al dat ik er niet helemaal lekker in kwam. Ik merkte ook al vrij snel dat ik meer geïnteresseerd was in het verhaal van Faye dat zich vroeger heeft afgespeeld, dan het verhaal in de huidige tijd. Daar mag Läckberg zeker nog een boek over schrijven! Je komt veel over Faye te weten en de flashbacks naar haar jeugd waren – op z’n zachtst gezegd – niet heel erg prettig.

‘Aan het eind vallen de puzzelstukjes in elkaar’

Deze psychologische thriller bevat geen spectaculaire achtervolgingen. Ook ben je als lezer niet alwetend en dat zorgt wel voor wat spanning. Maar toch was ik niet de hele tijd getriggerd om door te lezen, ik had het gevoel dat het allemaal nog wat spannender kon. Aan het eind vallen de puzzelstukjes in elkaar, en daar wordt dus langzaam, heel langzaam, naartoe geschreven. De seksscènes mogen ook niet ontbreken in het boek. Niet per se nodig, maar het maakt het boek wel wat diverser. Deze scènes halen echter wel de vaart en de spanning uit het boek. Verder zijn er ook wel wat voorspelbare dingen in het verhaal. Nee, ik ben niet zo enthousiast over dit boek als deel één. Jammer, want ik denk dat er veel meer in had gezeten!

Hoewel Zilveren Vleugels een vervolg is op Gouden Kooi, kun je het boek ook prima losstaand lezen. Al is het natuurlijk wel leuker om Gouden Kooi eerst te lezen. In eerste instantie zou deze serie een tweeluik worden, maar ik denk dat er nog wel een deel drie aankomt… Stay tuned!

zilveren vleugels

Titel: Zilveren Vleugels (Gouden Kooi #2)
Auteur: Camilla Läckberg
Verschenen: mei 2020
Pagina’s: 336
Uitgever: The House of Books

bol-button

Rating: 3/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *