zeezicht
Boeken,  Boekrecensies,  Thriller

Zeezicht – Linda van Rijn

In deze recensie vertellen we je meer over het boek Zeezicht, dat geschreven is door de bekende auteur Linda van Rijn. Klik snel verder!

Waar gaat Zeezicht over?

Tijdens de vakantie in Bergen aan Zee heeft de man van Anouk eindelijk weer tijd voor zijn gezin. Maar tijdens de surpriseparty voor zijn veertigste verjaardag slaat het noodlot toe… Door de crisis zit de jaarlijkse vakantie naar Spanje er dit jaar niet in voor Jan en Anouk. De meubelwinkels waarvan Jan eigenaar is draaien minder goed en een luxe vakantievilla kunnen ze nu niet betalen. In plaats daarvan gaan ze met hun kinderen Timo en Lena naar Bergen aan Zee, waar ze gratis in het vakantiehuis van een bevriende zakenrelatie kunnen verblijven.

Anouk is hard toe aan de vakantie. De laatste maanden zijn erg druk geweest. Doordat Jan personeel heeft moeten ontslaan, moest ze voortdurend bijspringen en dat naast haar eigen baan en de zorg voor de kinderen. Bovendien zijn de spanningen in haar huwelijk opgelopen. Jan heeft meer oog voor zijn computer dan voor haar en dat is zich gaan wreken. Anouk hoopt op vakantie weer dichter tot elkaar te komen. In eerste instantie lijkt dat ook te gebeuren: Jan is ontspannen en als hij ook nog te horen krijgt dat de zaak een grote order heeft gekregen, gaat het eindelijk wat beter met zijn humeur. Anouk probeert op haar beurt iets positiefs te doen en organiseert een surpriseparty voor zijn veertigste verjaardag. Had ze dat maar nooit gedaan…

Zeezicht is een fijn boek om te lezen in de zomer’

Zeezicht was het eerste boek dat ik van Linda van Rijn las. Ik weet dat ze als schrijfster erg populair is door haar spannende boeken die zich altijd op een vakantiebestemming afspelen. Door de populariteit van de boeken was ik nieuwsgierig geworden, dus ik besloot Zeezicht een kans te geven. In het begin kwam ik wat moeizaam in het verhaal. Van Rijn begint vrij langdradig met het verhaal, maar al gauw begon ik erin te komen. In het eerste deel van het boek worden vooral de personages voorgesteld. Anouk heeft wat relatieproblemen; haar man is altijd aan het werk en heeft totaal geen oog voor haar. Ze heeft aandacht nodig. Niet gek dat ze tijdens een etentje als een blok valt voor de knappe strandtenteigenaar. Hij geeft haar het gevoel dat ze wél bestaat, maar als lezer proef je dat er iets niet in de haak is. Toch blijft Anouk hem opzoeken en haar naïeve houding stoorde me.

Het verhaal kabbelt een beetje voort, maar je weet dat er iets moet gebeuren als je de achterflap hebt gelezen. Maar deze gebeurtenis laat heel lang op zich wachten. Pas in het laatste hoofdstuk komt er een mega plottwist die je totaal niet ziet aankomen. Daardoor krijg je het gevoel dat het verhaal is afgeraffeld. Zonde, want ik denk dat het verhaal beter uitgewerkt had kunnen zijn. Zeezicht van Linda van Rijn is een fijn boek om te lezen op vakantie deze zomer, maar verwacht geen hoogstaande thriller.

Meer recensies lezen van de boeken van Linda van Rijn? Klik dan hier.

zeezichtTitel: Zeezicht 
Auteur: Linda van Rijn
Verschenen: April 2016
Pagina’s: 277
Uitgever: Uitgeverij Marmer BV

bol-button

Rating: 3/5

2 Comments

  • Esther

    Ik heb heel veel boeken van Linda van Rijn gelezen. Ook deze. Deze vond ik heel erg tegenvallen, in vergelijking met haar andere thrillers. Ik raad je dus aan om wat andere thrillers van haar te lezen. Ik vond deze namelijk echt het minst. 🙂 xx

  • Story addict

    Ik ben toevallig ook met mn eerste ‘Linda van Rijn’ bezig: blue Curaçao. Daar ga ik ook op vakantie, dus vind het verhaal leuk om me alvast op een ander oord te begeven. Ik heb ‘m nog niet uit, maar gok dat ook in dit boek alle spanning tot het einde bewaard blijft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *