Roman

Zand erover – Elsbeth Witt

Elsbeth Witt heeft een nieuw boek geschreven! Ik heb genoten van de Barista-serie, dus ik keek er erg naar uit om haar nieuwe boek Zand erover te lezen. Kijk je mee naar wat ik van het boek vond?

Waar gaat Zand erover over?

Fien heeft geen relatie, geen baan en geen vrienden meer. En dat is helemaal haar eigen schuld. Als haar tante overlijdt en er een familiehuis op Vlieland leeg komt te staan, hoeft ze dus niet lang na te denken: ze verhuist. Op Vlieland wil Fien genieten van de rust en de natuur. Geen drama, geen social media en proberen alles zo snel mogelijk te vergeten. In een poging van haar schuldgevoel af te komen wordt Fien plotseling geconfronteerd met haar hartzeer nieuwe gevoelens voor een wel heel charmante boswachter. En dan stapt er iemand van de veerpont die ze nooit meer had gedacht terug te zien.

Ik was erg benieuwd naar het nieuwe boek van Elsbeth Witt. Haar schrijfstijl vond ik in de Barista-serie al erg prettig. Ik las de achterflap van het boek en ik dacht meteen: ja. Dit wordt een fijn boek. En dat was het ook! Ik begon er aan in de trein en binnen no time had ik het boek uitgelezen. Dat vind ik altijd een goed teken. Ik kon het boek namelijk niet wegleggen! Ik werd meegesleept in het Vlielandse en ik kreeg meteen zin om naar de Waddeneilanden te gaan. Ik vond het super jammer toen ik het boek uit had.

Toen ik aan het lezen was, was ik erg benieuwd hoe het verhaal zou aflopen. Ik ga niet te veel verklappen, want dat is niet leuk, maar ze staat voor een moeilijke keuze. En wat gaat ze kiezen? De personages van Zand erover kloppen allemaal en dat vind ik erg knap. Je hebt het gevoel dat je de personages echt kent. Ook waren het er precies genoeg. Soms word je in de war gebracht omdat er te veel personages zijn. Dat was nu dus niet het geval en dat maakt ook dat het boek zo lekker vlot is. Ook wordt er regelmatig teruggeblikt naar het verleden, waardoor je steeds meer te weten komt over Fien en haar voormalige lovers.

Zand erover is een heerlijk boek dat ik niet kon wegleggen. Net als mijn reep chocolade.’

Zand erover heeft een romantisch tintje, maar het gaat ook over vriendschap en familie. Niet té zwijmelachtig dus, maar precies goed. Ik kan nu al niet wachten op het nieuwe boek van Elsbeth Witt. Als ze dat gaat schrijven, maar dat moet bijna wel. Dat vind ik gewoon, haha!

Meer recensies lezen van de boeken van Elsbeth Witt? Klik dan hier.

Zand eroverTitel: Zand erover
Auteur: Elsbeth Witt
Verschenen: Januari 2016
Pagina’s: 320
Uitgever: Xander Uitgevers 

bol-button

Rating: 4/5

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *