Boekrecensies,  Young adult

Zes het begin (Loriën-Kronieken #1.5) – Pittacus Lore

Zes het begin Titel: Zes het begin (Loriën-Kronieken #1.5)
Auteur: Pittacus Lore
Verschenen: 2011
Pagina’s: 83
Uitgever: AW bruna
Originele titel: Six’s Legacy

Wanneer John Smith Nummer Zes ontmoet in Ik ben Nummer Vier, is ze sterk, stoer en klaar voor de strijd. Maar wie is ze – waar heeft ze gewoond en hoe ontwikkelden haar erfgaven zich? En hoe komt het dat ze zoveel weet over de Mogadoren?

In Zes: het begin ontdek je het verhaal achter Nummer Zes. Voordat Nummer Een en Nummer Twee gedood werden en vóór Paradise, Ohio, reisde ze door Texas met haar Cêpaan Katarina. Wat daar gebeurde, zou haar leven voorgoed veranderen…

Mening over Zes het begin

Zes het begin is een klein tussendeel wat tussen het boek I am number four en De kracht van zes inzit. Dit verhaal gaat over Zes. In het boek is zij nog maar 13 jaar en nog samen met haar cêpaan Katarina. In I am number four lees je dat haar cêpaan dood is gegaan en dat zij een erg sterk en stoer meisje is. In dit verhaal lees je hoe zij haar leven voorheen leidde en hoe ze vroeger was, maar ook hoe het komt dat ze zo’n stoer meisje is geworden en hoe het komt dat haar cêpaan is doodgegaan.

Zes het begin is zeker een aanrader’

Zes het begin is erg emotioneel geschreven en erg zielig. Juist dat zorgt ervoor dat dit tussenverhaal erg snel te lezen is. Ook is het interessant om te weten hoe het vóór I am number four was. Er komen een paar kleine stukjes in terug die je ook in I am number four hebt gelezen. Zes het begin is zeker een aanrader voor degene die ook erg benieuwd zijn wat er eigenlijk met Zes is gebeurd voordat zij bij John terecht kwam.

Klik hier voor alle recensies van Pittacus Lore.

Rating: 4/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *