Boekrecensies,  Young adult

Wonderkind (Legend #2) – Marie Lu

Wonderkind Titel: Wonderkind (Legend #2)
Auteur: Marie Lu
Verschenen: januari 2013
Pagina’s: 383
Uitgever: Gottmer
Originele titel: Prodigy

Aan het eind van boek 1 ontsnappen Day en June ternauwernood aan een executie dankzij de tussenkomst van de Patriotten. Deze rebellen, die loyaal zijn aan de voormalige Verenigde Staten, gooien het op een akkoordje met hen. Day krijgt een prothese voor zijn manke been. In ruil daarvoor moeten ze de Patriotten bijstaan bij de aanval tegen de Republiek. Het plan is om de nieuwe Elector Primo te vermoorden. Anden blijkt echter een sympathieke, niet-corrupte jonge jongen te zijn, die bovendien het leven van Days broer Eden redt. Dit brengt Day en June in een lastig pakket. Als de jonge Elector dan ook nog hevig verliefd wordt op June, wordt Day helemaal op de proef gesteld…

Mening over Wonderkind

Day en June zijn op de vlucht nadat ze zijn ontsnapt aan een executie. Voor Day is maar één ding belangrijk, dat hij zijn broertje Eden vindt en vervolgens met Tess en June naar de Koloniën kan ontsnappen. Maar om Eden te vinden, hebben ze de hulp van de Patriotten nodig. Ze besluiten zich aan te sluiten bij de Patriotten, maar in ruil voor hulp moeten ze wel een dienst bewijzen. June en Day moeten namelijk helpen aan het plan om de nieuwe Elector te doden. June moet Anden, de Elector zien te verleiden, zodat hun plan makkelijk uitgevoerd kan worden. Maar dan komt ze er achter dat de plannen van de nieuwe Elector nog helemaal niet zo slecht zijn. De Elector belooft zelfs de broer van Day vrij te laten. June moet Day er van zien te overtuigen dat hij de Elector niet zal neerschieten, maar hoe doet ze dat zonder dat ze iedereen in gevaar brengt?

“Wat was Wonderkind weer spannend!”

Al sinds dat ik Legend uit had, keek ik er naar uit om dit boek te lezen. Toen ik laatst op de site van de bibliotheek zag dat ik dit e-book gratis kon lenen, greep ik direct mijn kans. Na twee klikken stond het boek op mijn e-reader en binnen no-time had ik het uit. Wat was dit boek weer spannend! Net als het eerste deel werd ik gelijk meegesleept in het verhaal. Ik moet zeggen dat ik wel even moest inkomen, omdat het een hele tijd geleden is dat ik deel 1 heb gelezen. Maar na een paar bladzijden, zit je zo weer in het verhaal. Ik vind de Legend-serie van Marie Lu echt ontzettend origineel. Ik ken geen ander boek die dit onderwerp heeft. Je wil echt weten hoe het afloopt, dus je blijft maar doorlezen. Gelukkig voor de fans hoeven we niet lang meer te wachten, want deel 3 verschijnt al in september. Oooo, die moet ik echt lezen, want ik moet weten hoe dit verhaal afloopt. Het einde was echt zoooo erg! Ik kan niet tegen cliffhangers jongens!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Marie Lu.

Rating: 4,5/5

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *