Boekrecensies,  Young adult

Verwoest me (Touching Juliette #1.5) – Tahereh Mafi

Verwoest me Titel: Verwoest me (Touching Juliette Trilogie #1.5)
Auteur: Tahereh Mafi
Verschenen: 2012
Pagina’s: 128
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Destroy me

Ik heb de reputatie opgebouwd van een koud, gevoelloos monster dat voor niets of nietmand bang is en nergens om geeft. Maar dit alles is vreselijk misleidend. Want in werkelijkheid ben ik niet veel meer van een lafaard.
Terug op de basis van Sector 45 is Warner, de meedogenloze leider van Sector 45, aan het herstellen van zijn bijna dodelijke schotwond. Na de ontsnapping van Juliette, Adam en Kenji moet hij er alles aan doen om zijn gezag terug te krijgen en de beginnende opstand onder de bewoners van Sector 45 te onderdrukken. Maar zijn obsessie voor Juliette wordt met de dag groter en het wordt zijn hoogste prioriteit om haar te vinden. Als Warners vader, de opperbevelhebber van Het Herstel, op de basis arriveert om de fouten van zijn zoon te corrigeren, wordt duidelijk dat hij hele andere plannen heeft voor Juliette. Plannen die Warner simpelweg niet kan toestaan.

Mening over Verwoest me

Verwoest me is deel 1,5 in de Vrees me serie. Dit betekent dat hij tussen deel 1 en 2 in valt. Dit deel speelt volledig af vanuit het perspectief van Warner. Warner is neergeschoten en moet daarvan herstellen. Hij snapt nog steeds niet waarom Juliette hem verlaten heeft. Was hij dan zo verschrikkelijk? Maar hij houdt van haar.. Hij start samen met zijn leger een zoektocht naar Juliette. Als Warners vader op de basis arriveert om Warner eens goed met zijn neus op de feiten te drukken, wordt het hem helemaal duidelijk dat zijn vader hele andere plannen heeft met Juliette als hij. Juliette wordt gezien als object, als middel om in te zetten in het leger. Maar zo ziet Warner haar helemaal niet. Ze is veel meer voor hem. Hoe moet dat nou als Juliette in de handen van haar vader komt?

Dit boek gaf veel meer duidelijkheid over Warner als personage. In Vrees me werd ik niet veel wijzer over hem, dus ik vind Verwoest me zeker een goede aanvulling. Ik hou ook gewoon van de schrijfstijl van Tahereh Mafi, dus dit boek had ik weer binnen no time uit. Zeker leuk om gewoon even tussen de twee delen door te lezen. Het hoeft niet, maar het is wel leuk!

Meer recensies lezen van de boeken van Tahereh Mafi? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *