Boekrecensies,  Young adult

Vervloekt (Caster Chronicles #2) – Kami Garcia & Margaret Stohl

Vervloekt Titel: Vervloekt
Auteur: Kami Garcia & Margaret Stohl
Verschenen: april 2013
Pagina’s: 608
Uitgever: The House of Books
Originele titel: Beautiful Darkness

Ethan wist zeker dat er in Gatlin nooit iets gebeurde. Tot hij Lena ontmoette, die hem een wereld toonde die al die tijd verborgen was gebleven. Een Gatlin dat eeuwenoude geheimen herbergde, onder de met mos bedekte bomen en afgebrokkelde trottoirs. Samen kunnen ze alles aan, maar na een tragisch sterfgeval begint Lena afstand te nemen van Ethan. Ze houdt geheimen achter die hun relatie ernstig op de proef stellen. En nu Ethan openstaat voor de duistere kant van het stadje en opgejaagd wordt door visioenen die alleen hij kan zien, is er geen weg meer terug.

Mening:

Wat een heftig tweede deel van de Caster-chronicles! Ik verwachtte op de één of andere manier helemaal niet veel van deel twee, ondanks dat deel één zo goed was. In het begin vond ik het boek erg vergelijkbaar met New Moon. Er kwamen namelijk best veel depressieve momenten in het boek voor. Dat waren momenten waar ik veel moeite mee had. Het duurde dan ook even voordat ik goed in dit boek zat. Tijdens die momenten wilde ik het liefst flink doorbladeren, wat ik niet heb gedaan. Toen ik deze momenten had geaccepteerd en deze minder werden merkte ik dat het verhaal gewoon weer net zo goed was als deel één. Beter zelfs!

Vervloekt zat enorm goed in elkaar

Ik vond dat Vervloekt goed in elkaar zat. Toen ik er eenmaal goed in zat merkte ik dat steeds meer gebeurtenissen plaatsvonden die op zijn plek vielen. Doordat ik de film heb gezien, is mijn beeld min of meer verpest van het boek. Wel merk ik, omdat de film een tijdje geleden was, dat ik nu steeds meer mijn eigen beeld begin te creëren.

Ik heb meerdere avonden gelezen terwijl ik eigenlijk allang had moeten slapen. Zo geboeid was ik door dit boek. Ik moest en zou verder lezen. De twee geweldige schrijvers van dit boek hebben het dan ook goed aangepakt. Ze hebben een fijne schrijfstijl en beschrijven tot in details wat er allemaal in de omgeving is. Daardoor voelde ik me alsof ik midden in het boek zat. Ik wilde precies weten wat er ging gebeuren. Ik kijk echt uit naar het derde boek, dit boek heet “Chaos”. Hij staat al te wachten in mijn kast en het zal niet lang duren tot ik dit boek uit heb gelezen. Ik moet en zal weten hoe deze serie zal eindigen.

Klik hier voor de recensie van deel #1

Rating: 5/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *