Boekrecensies,  Young adult

Undercover – Beth Kephart

UndercoverTitel: Undercover
Auteur: Beth Kephart
Verschenen: september 2014
Pagina’s: 206
Uitgever: Callenbach
Oorspronkelijke titel:
Undercover

Elisa leidt een onzichtbaar leven. Zowel op school als thuis. Haar vader is de enige die haar begrijpt, maar vanwege zijn werk is hij weinig thuis. Klasgenoten weten haar te vinden als ghostwriter voor liefdesbrieven en gedichten. Iets dat ze graag doet totdat uitgerekend Theo, op wie ze verliefd is, haar vraagt een liefdesbrief te maken voor Lila. Is het dan toch eindelijk tijd om uit de schaduw te stappen?

Mening over Undercover

Wat als jouw liefde je vraagt een liefdesbrief te schrijven voor een ander? Toen ik de omslag van Undercover las, was ik eigenlijk meteen nieuwsgierig. Waarom zou iemand liefdesbrieven schrijven voor anderen? En waarom zou je liefdesbrieven schrijven terwijl jij verliefd bent op degene die ze verstuurt? Op die vraag hoopte ik antwoord te krijgen, maar die kreeg ik niet. Wel weet ik dat Elisa heel erg van dichten houdt en dat komt ook naar voren in het boek. Er staan prachtige gedichten in die vaak te maken hebben met de natuur, waar Elisa haar tijd graag doorbrengt.

Elisa is verliefd op Theo, maar dat durft ze niet tegen hem te zeggen als hij aan haar vraagt of ze liefdesbriefjes wil schrijven voor Lila. De enige les die ze samen volgen is Engels, waarbij ze kennis maken met Cyrano de Bergerac. Die gaat een bijzondere rol voor haar spelen als ze een werkstuk over hem maakt.

Het boek bevat iets meer dan 200 pagina’s en ik denk dat dit te weinig is voor wat Beth Kephart allemaal wilde vertellen. Het gaat over Elisa’s band met haar vader, moeder en zus, maar ook over kunstschaatsen, dichten, de natuur en verliefd zijn. Ik denk dat als het boek dikker was geweest, het verhaal meer tot zijn recht had kunnen komen. Nu is het allemaal vrij warrig en springt het verhaal van de hak op de tak.

Het boek leest wel lekker vlot door: binnen twee uur had ik het boek uitgelezen. Het boek is verdeeld in twee delen. Waarom is me niet helemaal duidelijk. Undercover heeft me niet geraakt, terwijl Beth Kephart wel in de prijzen is gevallen met dit boek. Jammer!

Rating: 2,7/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *