Boekrecensies,  Young adult

THNBW (THEBW #2) – Risa Green

THNBW Titel: THNBW (THEBW #2)
Auteur: Risa Green
Verschenen: 23 mei 2013
Pagina’s: 303
Uitgever: Blossom Books

Als Samantha de roze plastic bol van haar beste vriendin Erin krijgt, is ze superblij. Die bol kan acht wensen in vervulling laten gaan, en laat ze dat nou net nodig hebben. Een acteercarrière komt je namelijk niet zomaar aanwaaien.

Het enige probleem is dat ze aan Erin en Lindsay heeft beloofd de bol te gebruiken om het dramatische huwelijk van haar ouders te redden. Als ze wenst dat haar moeder de date van haar leven krijgt en stiekem ook nog even wenst dat zijzelf ontdekt zal worden door een producent uit Hollywood, heeft ze er vertrouwen in dat alles goed komt. Maar als blijkt dat haar moeder op date gaat met een jeugdvlam (player eersteklas) in plaats van met haar vader en zijzelf gevraagd wordt door een studént van de toneelacademie in Hollywood, Florida, lijkt ze nog verder van huis te zijn dan eerst. En ze heeft nog maar een paar wensen over om alles op te lossen…

Mening over THNBW

Samantha is de volgende die de roze bol krijgt. Ondertussen weten ze al een klein beetje hoe de bol in elkaar zit en Samantha begint aan haar eerste wens. Helaas pakt die al meteen niet uit zoals zij hoopte dat hij uitpakte. Net zoals de volgende.. en die daarna… Hoe kan dat toch? En waarom zegt de bol bij haar andere dingen dan bij Erin? Met z’n drieën gaan ze op onderzoek uit en stuiten op hele andere dingen.

Ik heb zo hard gelachen bij dit boek. Het boek geeft je gebeurtenissen die voor veel meisjes herkenbaar zullen zijn. De problemen met ouders, jongens en school. Het enige verschil is dat Risa Green er voor heeft gezorgd dat deze gebeurtenissen een magisch tintje krijgen.
Het is een boek dat ook gelezen kan worden door jongere meiden. De hoofdpersonen in het boek zijn namelijk 15 jaar oud. Ook is het boek erg goed te lezen voor oudere mensen. Dit komt omdat de schrijfstijl niet zo storend is. Het is niet extreem simpel geschreven. Wel is de schrijfstijl heel anders dan ik normaal lees in boeken, wat het juist erg grappig maakt. De dagelijkse jongerentaal wordt er eigenlijk in verwerkt.

Zeker een top boek en een aanrader voor ieder die een heerlijk meisjes boek soms leuk vindt om te lezen!

Klik hier voor meer recensies van de boeken van Risa Green.

Rating: 4/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.