Boekrecensies,  Young adult

THEBW (THEBW #1) – Risa Green

THEBWTitel: THEBW (THEBW #1)
Auteur: Risa Green
Verschenen: 18 februari 2013
Pagina’s: 256
Uitgever: Blossom books

Erin is vreselijk verdrietig als ze te horen krijgt dat haar tante Kiki is overleden. De kinderachtige roze bol met de cryptische instructies die Kiki haar heeft nagelaten, kan hier helemaal niks aan veranderen. Toch?

Erin (brains) en haar beste vriendinnen Lindsay (cutie-pie) en Samantha (beauty) kunnen het gewoon niet geloven als blijkt dat die roze bol Erins wensen in vervulling laat gaan. Superhandig, want er zijn nogal wat dingen die mankeren aan Erins saaie leven. Zo wil ze wel eens weten wat Jesse nou van haar vindt. Nadat ze met elkaar gezoend hebben, heeft ze namelijk nooit meer wat van hem gehoord. Die roze bol kan vast wel voor wat duidelijkheid zorgen. O, en misschien kan dat ding ook nog even regelen dat ze mee mag op een mega-exclusieve schooltrip en dat ze grotere borsten krijgt. Alsjeblieft, dankjewel. Wat kan er nou misgaan?


Mening over THEBW

Erin is een ontzettend simpel meisje. Twee beste vriendinnen, waarvan ze er al eentje járen lang kent. Plotseling gaat haar tante dood. Erin krijgt een roze bol die haar tante haar heeft nagelaten. Een plastic raar ding, vindt ze het in het begin. Tot ze ontdekt dat de bol dingen kan voorspellen en uit kan laten komen! Maar of dit altijd goed afloopt?

“Toen Het Echt Bizar Werd” is een ontzettend heerlijk echt volledig goed meiden boek. De humor loopt erg hoog op en ik heb vaak hardop zitten lachen. Naast de nodige humor komt er uiteraard ook romantiek in het boek voor. Zelfs een klein beetje spanning, waardoor het boek als een trein leest. Het boek zit vol verassingen en je leeft goed mee met de hoofdpersoon. Doordat het in de ik-persoon is geschreven kom je erg veel te weten over Erin, hoe zij zich voelt en waardoor dat komt. Waarschijnlijk zullen veel meiden zichzelf in haar herkennen. Een dood normaal meisje dat diep van binnen de spanning op wilt zoeken.
Het verhaal van THEBW is origineel en op een leuke en simpele manier geschreven. Geen onduidelijkheden in het boek en soms een klein beetje voorspelbaar, maar hee. Het is en blijft een meidenboek.

Ik raad THEBW zeker aan, aan iedereen die het niet erg vindt om een beetje meiden gegiechel te lezen.

Klik hier voor meer recensies van de boeken van Risa Green.

Rating: 4/5

bol-button

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *