Boekrecensies,  Young adult

Stuck (The river of time #1) – Lisa Tawn Bergren

Stuck (The river of time #1) Titel: Stuck (The river of time #1)
Auteur: Lisa Tawn Bergren
Verschenen: Oktober 2012
Pagina’s: 377
Uitgever: Voorhoeve
Originele titel: Waterfall

Gabi en Lia brengen elke zomer in Italië door. Als dochters van een archeologe gaan ze vaak met haar mee naar oude graven met bijzondere muurschilderingen. Op een dag leggen ze hun handen tegelijk op een tekening van twee handen en verdwijnen ze naar het jaar 1332. Daar is een hevige strijd gaande tussen twee adellijke families. Gabi wordt gered door de prins Marcello Falassi die haar naar het kasteel van zijn vader brengt. Ineens lijkt haar vakantie een stuk interessanter…

Mening over Stuck

Twee zussen zitten hun zomer in Italië, doordat hun moeder archeoloog is en onderzoek doet in Italië. Tijdens het onderzoek gaan de twee zussen, Gabi en Lia, op onderzoek uit in een grot. Daar zien ze een muurschildering van twee handen en verdwijnen in het jaar 1300. Gabi is alleen en wordt gevonden door Marcello. Tijdens haar verblijf in het kasteel moet ze kosten wat kost haar zus terug zien te vinden. Ook moet ze zichzelf gaan aanpassen aan het jaar 1300. Ze mag niks verkeerd doen, anders merken de mensen op dat haar verhaal niet klopt. Komt ze ooit terug in haar eigen tijd?

Dit boek gaat voornamelijk over de geschiedenis van Italië, en dan vooral de steden Siena en Florence. Enige kennis van deze geschiedenis is niet nodig, alles wordt uitgelegd in het boek zelf. Naast de geschiedenis komt er veel liefde in het boek voor. Gabi heeft het erg lastig in die tijd. Ze wilt graag terug naar de grot, waar Marcello haar heeft gevonden. Maar ze kan niet zomaar alles doen wat zij zou willen. Het jaar 1300 is erg anders voor een vrouw dan in het jaar 2000. Gabi mag niet zomaar alles doen en met veel dingen wordt zij erg raar aangekeken.
Het verhaal leest super makkelijk door. De schrijfstijl is simpel geschreven en het verhaal heeft genoeg spanning om het hele verhaal boeiend te houden.
Dit boek is het eerste deel van een serie. Ik ben erg benieuwd naar het volgende deel.

Rating: 4/5

bol-button

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.