Boekrecensies, Young adult

Stad van gevallen engelen (Kronieken van de onderwereld #4) – Cassandra Clare

Stad van gevallen engelenTitel: Stad van gevallen engelen
Auteur: Cassandra Clare
Verschenen: 2011
Pagina’s: 448
Uitgever:  The House of Books
Originele titel: City of Fallen Angels

De oorlog tussen de benedelingen en de schaduwjagers is voorbij, ze leven nu vredig naast elkaar. Clary is weer thuis in New York, en ze is begonnen met haar opleiding tot schaduwjager. En, misschien nog wel belangrijker: zij en Jace zijn nu echt een stel. Maar dan wordt de ene na de andere schaduwjager vermoord. Wanneer Jace zich afstandelijk gaat gedragen, wordt Clary geconfronteerd met haar grootste nachtmerrie…

Mening over Stad van gevallen engelen

Klik hier voor de recensie van deel #1deel #2 en deel #3

Laat ik meteen beginnen met het feit dat ik heel lang over dit boek heb gedaan. Weken. Maanden. Voor mijn gevoel eeuwen. Ik kwam er maar niet door heen! Elke keer stelde ik het lezen uit. Soms dan las ik twee bladzijdes in een week, en dan legde ik hem weer weg. Ik heb er echt vreselijke moeite mee gehad tot halverwege het boek. Toen ik er op een gegeven moment doorheen was en het spannender werd, las het boek lekker vlot door. Hoe dichterbij ik bij het einde kwam, des te spannender het werd. Gelukkig maar, want dat maakte alles goed. Om me heen hoorde ik verschillende meningen over het boek en vandaag geef ik mijn mening!

Clary en Jace proberen een stel te zijn en natuurlijk, zoals we vooraf eigenlijk al weten, gaat dat niet zonder slag of stoot. Jace heeft continu nachtmerries en Clary lijdt daar gigantisch onder. Ik ergerde me hier best wel aan, maar juist omdat de drie voorgaande delen zo goed waren bleef ik door lezen. In dit boek komt Simon veel aan bod. That made me very happy! Vanaf boek 1 vind ik Simon een geweldig personage, en ik vond dat hij veel meer was dan alleen een ‘bijrolletje’. Je leert in dit boek Simon goed kennen en ontdekt zijn wereld.

Ik vond het heel lastig dat er in dit boek allerlei nieuwe personages aan bod kwamen. Zo leer je allerlei bekende namen uit de onderwereld kennen in dit boek. Je gaat van bepaalde mensen een stuk meer houden en aan een aantal mensen krijg je een onwijze hekel. Ook al vond ik dit boek een stuk minder leuk dan de voorgaande delen, toch kan ik niet wachten op deel 5. En vooral niet op deel 6, omdat hij zo dik is.

Meer recensies lezen van de boeken van Cassandra Clare? Klik dan hier.

Rating: 3/5

bol-button

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Nina april 26, 2015 at 09:36

  Ik heb de serie net uit en echt waar HIJ IS GEWELDIG!
  Dit boek was naar mijn idee het minste boek, dus aan iedereen die hier niet doorheen komt: door blijven lezen, het is t waard

  • Reply Yara april 26, 2015 at 09:40

   Aaah dank je voor je reactie! Ik stel boek 5 steeds uit in de angst dat ‘ie niet goed is 🙁

 • Reply Kelly april 26, 2015 at 12:38

  ik ben door alle boeken als een speer gegaan.
  Een puntje: je schrijft That maked me very happy, maar het is That made me very happy

 • Reply beautifulday4makeup april 26, 2015 at 15:52

  Zou dit geen basis leggen voor de volgende boeken? Daarom al die nieuwe personages?

 • Reply Esther april 28, 2015 at 13:47

  Ik heb net deel 1 gelezen, ik ben ook heel benieuwd naar de rest!

 • Leave a Reply