Boekrecensies,  Young adult

Soul storm (Soul Beach #3) – Kate Harrison

Soul storm Titel: Soul Storm
Auteur: Kate Harrison
Verschenen: 15 april 2014
Pagina’s: 368
Uitgever: The house of books

Iemand stalkt Alice en zij weet zeker dat het de moordenaar van haar zus is. Haar ouders geloven Alice niet en denken dat ze de dood van haar zus niet kan verwerken. Alleen online, op Soul Beach, een virtueel paradijs voor de jonge, mooie en doden, voelt Alice zich echt op haar gemak. Maar er is onrust op het strand… Wolken pakken samen, een storm staat op losbarsten. De moordenaar staat klaar om toe te slaan…

Mening over Soul storm

Het vorige deel eindigde zó ontzettend spannend. Ik had het boek uit het enige wat ik dacht was “nee, nee… nu moet ik een JAAR wachten op het antwoord?!?!” Het was een enorm open einde en ik stond te springen toen ik dit boek dan eindelijk kreeg om te lezen. Alice denkt in Spanje erachter te zijn gekomen wie de moordenaar op haar zus is.
Daarnaast heeft ze ook nog eens het gevoel dat ze gestalkt wordt, en ze is er vrijwel zeker van dat dit de moordenaar is. En na al die andere “ongelukjes”, denkt ze dat zij de volgende wordt.

Dit is dus een goed voorbeeld van een serie dat met elk deel beter en beter wordt. Het eerste deel vond ik grappig en origineel, het einde werd iets spannender. Toen kwam het tweede deel en wow, dat had ik nooit verwacht. Het verhaal was zo anders en kreeg een enorme wending. Het eerste deel was duidelijk echt voor tieners geschreven. Het tweede deel werd spannender en een stuk interessanter! En nu, het derde deel. En ja hoor, weer heeft Kate zichzelf overtroffen.
Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen. Ik vond het zó spannend en wilde echt weten wie de moordenaar was.

Kate Harrison heeft een fijne schrijfstijl, zo’n stijl die niet zo vaak voorkomt. Daarnaast vind ik dat ze Alice als geweldig leuke meid heeft gemaakt. Alice is gegroeid in haar boeken en is aan het einde zelfs een beetje een volwassen vrouw geworden. Ze weet wat ze wil, maar is daar nog wat onzeker over. Hierdoor wordt Alice een écht personage. Ze is herkenbaar en vooral een soort “vriendin”. Je leeft met haar mee en je hoopt telkens maar dat alles goed komt. Soms lees je met ingehouden adem en blaas je die pas weer uit als je zeker weet dat er niks ergs meer gaat gebeuren.

Ook speelt Kate erg leuk met het verhaal. Het ene moment was ik er zó zeker van dat “die ene” het zou zijn, het volgende moment kon dat dus écht niet meer. Pas op het einde wist ik écht wie het was en kon ik mezelf wel voor mijn hoofd slaan.
Ja deze serie verdient zeker een plekje in geweldige series voor young adults! Laat je niet afschrikken door het eerste deel en door het vage verhaal. Dit vage verhaal zorgt uiteindelijk voor een geweldige serie en een originele verhaallijn. Een verhaal als dit zal je zeker nog niet in je kast hebben staan!

Meer recensies lezen van de boeken van Kate Harrison? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *