Boekrecensies,  Young adult

Soul fire (soul beach #2) – Kate Harrison

Soul fire Titel: Soul fire (soul beach #2)
Auteur: Kate Harrison
Verschenen: 9 april 2013
Pagina’s: 304
Uitgever: The house of books
Originele titel: Soul fire

De 16-jarige Alice heeft regelmatig contact met haar vermoorde zus Meggie, die haar ’tijd’ doorbrengt aan het virtuele strand Soul Beach, een online paradijs waar iedereen mooi, jong en dood is.

Alice is erachter gekomen dat als ze in de echte wereld de moord op Meggie kan oplossen, haar zus Soul Beach kan verlaten. Maar als Alice op het punt staat de moordenaar te ontmaskeren, komt ze tot de ontdekking dat die wel heel dicht bij haar staat…

Mening over Soul fire

Alice gaat regelmatig naar Meggie in Soul beach via de laptop. Dit is de enige manier hoe zij contact kan houden met haar vermoorde zus. Echter heeft ze daar ook haar liefde en vrienden ontmoet, dode mensen.
Alice heeft ontdekt dat zij mensen uit hun eeuwige leven kan verlossen door hun doodsoorzaak op te lossen. De gasten op Soul beach hunkeren nu ook naar haar aandacht, zodat zij hun doodsoorzaak zal oplossen. Meggie haar moord staat echter op nummer één. Toch komt er tussendoor steeds iemand langs. Hiervoor gaat ze nu ook naar Barcelona, en daar ontdekt ze misschien meer dan ze eerst van plan was.

Dit is het tweede deel van de trilogie Soul beach. Het eerste deel was een beetje zweverig en voornamelijk romantisch. Dit deel is echter super spannend. Je vliegt door het verhaal heen en ik heb het eigenlijk niet weg kunnen leggen.
Je leert Alice steeds meer kennen en gaat haar gevoelens begrijpen. Het boek laat nog veel geheimen achter zich als het boek zijn laatste bladzijde heeft omgeslagen. Dit zorgt ervoor dat je het volgende deel het liefste meteen zou willen lezen, helaas komt deze pas in het voorjaar van 2014 uit!
Dit boek is zeker een aanrader voor elke chicklit liefhebber, wat het eerste deel in eerste instantie is. Toch is het tweede deel ook zeker een aanrader voor de liefhebbers van thrillers, je leest dit boek namelijk als een thriller. Super snel!

Meer recensies lezen van de boeken van Kate Harrison? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

6 Comments

 • Joanydvv

  Het eerste boek staat nog bij mij in de kast. Ik ben al een paar keer erin begonnen, maar werd steeds afgeleid door andere boeken. Nu denk ik dat ik toch maar eens moet beginnen in deze serie.

 • Ellen

  Ik heb het eerste boek gelezen maar het was wat tegengevallen en daarom had ik niet zo’n zin om dit boek te lezen. Misschien ga ik het toch eens proberen na je recensie. 🙂

  • Danique V.

   Klopt, hij is totaal anders dan het eerste deel! Natuurlijk nog wel een beetje de romantiek, maar het is gewoon veel spannender, wat ik persoonlijk leuker vind om te lezen!

 • Kyana

  Ik heb dit boek gelezen in opdracht voor Nederlands en ik moet zeggen dat een boek lezen voor school me nog nooit bevallen is. Deze keer was het anders! Het boek heeft me evenveel kunnen bekoren als het eerste en het bleef echt spannend doorheen het hele boek. Misschien heb ik toch een lichte voorkeur voor het tweede, omdat ik een liefhebber ben van spanning en fantasy. Gelukkig heb ik de boekenreeks nu pas ontdekt, nu hoef ik niet meer te wachten op het laatste boek.

 • Malou

  Moord, liefde en verraad: Je krijgt het allemaal voorgeschoteld in dit boek. Je komt meer te weten over de moordenaar door korte fragmenten die in het boek verwerkt zijn. Je zou verwachten dat dit een zekere verklaring biedt, maar integendeel, ze maken je nog gekker.
  Ik heb een persoonlijke voorkeur voor romantische boeken, waar een tikkeltje spanning in zit. Soul Fire voldeed aan al mijn vereisten en het boek heeft me volledig bekoord. Vanaf de eerste tot de laatste pagina was ik helemaal in de ban van Soul Fire. Kippenvelmomenten worden afgewisseld met romantische fragmenten op een idyllisch paradijs.
  Ik vind het ongelofelijk hoe de schrijfster je opneemt in het verhaal en je steeds nieuwsgieriger maakt. Dit is dan ook de reden waarom ik na Soul Beach, Soul Fire gelezen heb want na de laatste pagina blijf je met zoveel onbeantwoorde vragen zitten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *