Boekrecensies,  Young adult

Silber (Het eerste boek der dromen) – Kerstin Gier

Silber (Het eerste boek der dromen) Titel: Silber (Het eerste boek der dromen)
Auteur: Kerstin Gier
Verschenen: november 2013
Pagina’s: 352
Uitgever: Blossom Books

Sinds Liv Silber met haar moeder en zusje naar Londen is verhuisd, droomt ze nogal vreemd. Lange gangen met versierde deuren, in raadsels sprekende standbeelden, de nanny die haar achtervolgt met een bijl… Liv droomt zelfs over een kerkhof, waar ze midden in de nacht vier jongens allerlei mysterieuze rituelen ziet uitvoeren. Nog vreemder wordt het als de jongens echt blijken te bestaan. En het allervreemdst is misschien wel dat ze dingen over Liv weten die alleen in haar dromen voorkomen. En dat is nog maar het begin…

Mening over Silber (Het eerste boek der dromen)

Liv reist samen met haar moeder, zusje, oppas en hond de hele wereld over voor haar moeders werk. Nooit blijft ze lang op een plek wonen. Na de zoveelste keer haar koffers heeft ingepakt, vertrekken ze samen naar Londen. De reden voor deze verhuizing wordt al snel duidelijk. Haar moeder is verliefd geworden op een andere man! Niet veel later trekken ze in bij de man en zijn zoon en dochter. Liv ontdekt meteen dat er iets mysterieus is aan haar nieuwe stiefbroer. En dan begint ze ook nog eens heel vreemd te dromen! In haar droom komt ze mensen tegen die ze nooit in het echt heeft gezien. Tenminste, tot een dag daarna. Hoe kan het dat ze al iemand in haar droom heeft gezien, voordat ze die überhaupt heeft ontmoet? Liv heeft er alles voor over om dit raadsel op te lossen en degene die ze daarbij nodig heeft is haar stiefbroer. Als ze eenmaal heeft toegezegd om dit raadsel op te lossen, kan ze ook niet meer terug.

Wat was ik blij toen Silber (Het eerste boek der dromen) op mijn deurmat viel! Ik heb zo erg genoten van de Edelsteentrilogie van Kerstin Gier dat ik niet kon wachten tot haar nieuwe serie uitkwam. En met haar nieuwe boek heeft ze me alles behalve teleurgesteld. Ik kan echt genieten van de fantasie die Kerstin Gier heeft. Haar verhalen zijn origineel, boeiend en lezen echt ontzettend lekker door. Ik vind haar schrijfstijl heel erg prettig en ze schrijft ook met heel erg veel humor. Liv’s gedachten zijn soms zo ontzettend grappig. Ik ben echt door Silber (Het eerste boek der dromen) heen geracet, wat eigenlijk heel erg jammer is. Ik ben nu namelijk zo benieuwd hoe het verhaal verder gaat. Het heeft weer zo’n lekkere cliffhanger. Ik kan niet wachten op het vervolg, laat die maar heel snel komen!

Meer recensies lezen van de boeken van Kerstin Gier? Klik dan hier.

Rating: 4,5/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.