Boekrecensies, Young adult

Samensmelting – Veronica Roth (Divergent #3)

Samensmelting Titel: Samensmelting (Divergent #3)
Auteur: Veronica Roth
Verschenen: februari 2014
Pagina’s: 368
Uitgever: Van Goor

Wat als je hele wereld een leugen was?
Wat als een enkele keuze alles veranderde?
Wat als liefde en loyaliteit je dingen liet doen die je nooit verwacht had?

Veronica Roths Divergent-trilogie begon met Inwijding en Opstand. Het explosieve slot Divergent 3 – Samensmelting onthult de geheimen van de dystopische wereld.

Mening over Samensmelting

Ken je dat gevoel? Je hebt een goede trilogie gevonden en je hebt de boeken als een speer gelezen. Maar wanneer je bij het laatste deel bent, wil je ineens niet meer. Dat overkwam mij. Voor de zoveelste keer wist ik dat ik afscheid moest gaan nemen van een ijzersterke serie na het lezen van dit boek. OK, laten we starten met deze recensie! Ik wil zo min mogelijk spoilers geven, niets is zo vervelend als het lezen van een recensie van een vervolgboek.

We zijn weer in de oorlog in Chicago, waar het tweede boek eindigde. Dit boek wordt beschreven vanuit Tris én vanuit Tobias/Four. Ik vond dat in het begin erg wennen, omdat ik gewend was om te lezen vanuit Tris’ perspectief. Desalniettemin vond ik het fijn om te lezen hoe Tobias over situaties dacht en hoe hij handelde. Er gebeuren weer heel veel dingen tussen Tris en Tobias. Veel ruzies, veel goed maken en veel probleemsituaties. Veronica Roth heeft flink haar best gedaan en naar mijn idee had zij precies in haar hoofd zitten hoe dit boek moest gaan eindigen. Ze bleef je echt in de Divergent-greep houden, ik kon namelijk de laatste 120 bladzijdes niet stoppen met lezen.

Samensmelting zorgde voor een vreselijke boek hangover”

Nadat ik het boek heb gelezen zat ik in een soort dal. Ik voelde me een soort depressief, na het lezen. Depressief omdat ik weet dat het geëindigd is, en ik niet meer Tris en Four mag lezen. Eén voordeel: Er komt een boek uit dat “Four” heet, geschreven uit het perspectief van Four. Ik heb hem al besteld! Toch nog een beetje Four en Tris.
Ik ben ook heel benieuwd hoe alles wordt beschreven in de films. Gaan ze het redden, qua tijd? Wordt het net zo goed als het eerste deel?

Raad ik deze boekenserie aan? JA! Dit is een ijzersterke boekenserie, zoals ik eerder schreef. Je leest deze serie in een mum van tijd uit. Je bent in goede handen als je van YA boeken houdt. Ik zal eerlijk zijn: Ik heb tranen met tuiten gehuild toen ik op het einde van het boek was. Ik heb serieus 40 bladzijdes lang alleen maar met zakdoekjes om mij heen gezeten.

Meer recensies lezen van de boeken van Veronica Roth? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Lisa augustus 14, 2014 at 09:06

  Haha, ik ben volgens mij de enige die dit echt een rotboek vond :’) Ik kwam er gewoon niet doorheen!

  • Reply Tessa augustus 14, 2014 at 15:28

   Haha inderdaad! Ik kwam er ook maar moeilijk doorheen. Er gebeurde zo weinig, en allemaal gezeur met die wetenschappelijke termen. Pfff…

 • Reply Annabel augustus 14, 2014 at 09:53

  Ik had hetzelfde! Ik wilde dit boek ook niet uitlezen en heb er expres langer over gedaan haha.

 • Reply Stefanie augustus 14, 2014 at 12:40

  Ik ben van de week in boek 1 begonnen en echt binnen 2 dagen uitgelezen, momenteel ben ik in boek 2 bezig maar jee wat een verslavende serie is dit zeg! Ik vind het beter dan the hunger games. Ik zal de boeken nog gaan missen ben ik bang.

 • Reply Kelly augustus 14, 2014 at 17:21

  Ik vond het ook een gewedlig boek, al vond ik de hele serie top. Ik heb ongeveer een halve dag over elk boek gedaan, oeps!

 • Reply Volgorde van de Divergent serie van Veronica Roth op een rij december 6, 2020 at 21:17

  […] voor de recensie van deel 2, Opstand. 3. Samensmelting. Klik hier om het boek te bestellen. Klik hier voor de recensie van deel 3, Samensmelting. 0.1 Het verhaal van Four. Klik hier om het boek te […]

 • Leave a Reply