Boekrecensies, Young adult

Opstand (Divergent #2) – Veronica Roth

Opstand Titel: Opstand
Auteur: Veronica Roth
Verschenen: 8 november 2012
Pagina’s: 364
Uitgever: Van Goor

Na de gruwelijke gebeurtenissen tijdens haar Inwijdingsdag vlucht Tris weg uit Onverschrokkenheid. Gevoelens van rouw en schuld over de dood van Will en haar ouders achtervolgen haar. Ondertussen woedt er een oorlog tussen de facties. Binnen het hoofdkwartier van Eruditie vinden gevaarlijke ontwikkelingen plaats. In de andere facties heerst verdeeldheid tussen zij die willen vechten en zij die de vrede willen bewaren. Terwijl ze strijdt tegen Eruditie, neemt Tris grote risico’s om haar dierbaren te redden. Met de keuzes die ze maakt, zet ze haar relatie met Tobias en haar eigen leven op het spel. Door ingrijpende ontdekkingen moet Tris volledig accepteren dat ze afwijkend is, zelfs als ze niet weet wat ze daardoor zal verliezen…

Mening over Opstand

Om te beginnen: Ik probeer zo min mogelijk spoilers te geven. Niets zo vervelend als het lezen van een recensie vol spoilers van een vervolg uit een boekenreeks.
Na het zien van de film Divergent en vervolgens het lezen van het eerste boek, kon ik niet wachten op het tweede deel. Om eerlijk te zijn ben ik na de film en het boek heel erg verslaafd geworden aan Divergent. Veel trailers kijken, de muziek luisteren… Dit boek was voor mij dus als het ware een hemel om te lezen.
Opstand gaat verder waar Inwijding eindigde. Tris neemt je mee in haar strijd. Er is een oorlog in volle gang tussen de 5 facties in Chicago. Ik ben in deel één verliefd geworden op Tris en Four, wat zijn zij leuk samen! Maar in dit boek vond ik dat daar niet veel van te zien was. Tris was über eigenwijs, Four was zoals altijd weer erg hard. In dit boek leer je Tris en Four net wat beter kennen. Hun relatie wordt alleen maar sterker – na héél veel gebeurtenissen. Toch kent hun relatie veel pieken en dalen en die beleef je heel erg.

Opstand trekt je volledig in de spanning van het verhaal”

Een oorlog is niet niks: Tris en Four hebben het heel zwaar. Hun relatie komt onder veel druk te staan. Dat merk je aan alles. De band met de Onverschrokkenen is belangrijker dan ooit, en vooral… Bondgenootschappen! In tijden van een oorlog heb je deze keihard nodig.
In dit boek word je voorgesteld aan veel nieuwe personages die je in de volgende film ook weer terug gaat zien. Veel geheimen komen aan het daglicht. Veronica Roth heeft goed haar best gedaan om het tweede deel van de Divergent trilogie te schrijven. Veel spanning, actie, grappige , romantische en serieuze momenten. Je belandt meteen in alle spanning en daardoor is het moeilijk om dit boek neer te leggen.

Het einde van Opstand was ontzettend spannend. Ik ben meteen begonnen in het laatste deel, en ben benieuwd hoe Veronica Roth deze geweldige trilogie laat eindigen. Daarnaast ben ik erg benieuwd hoe de verfilming zal zijn van Opstand. Net zo goed als het eerste boek, of een regelrechte flop?

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Veronica Roth.

Rating: 4/5

bol-button

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Elisa augustus 7, 2014 at 09:02

  Ik zal toch eens tijd moeten maken om de divergent trilogie te lezen.

 • Reply Ellis augustus 7, 2014 at 09:53

  Mijn favoriete YA-trilogie <3

 • Reply Kelly augustus 7, 2014 at 11:10

  ik ben echt dol op de Divergent trilogie, ik kan het niet eens in woorden beschrijven. Oops! $:

 • Reply Annabel augustus 7, 2014 at 11:24

  Ik vind dit ook één van de beste trilogieën die ik heb gelezen

 • Reply Lisa augustus 7, 2014 at 13:13

  Ik ben volgens mij de enige die de hele Divergent trilogie echt niks vind, haha. Het eerste boek vond ik leuk, maar het tweede en derde boek stelde me echt enorm teleur!

  • Reply aron november 8, 2014 at 22:55

   u bent niet de enige ik vond het eerste deel ook leuk maar het tweede deel heb ik niet eens uitgelezen ik vond het te saai.

 • Reply Marii augustus 7, 2014 at 18:46

  Ik ben echt dol op deze serie 🙂 verslaafd vanaf het begin moet de film nog kijken maar die bewaar ik voor een regenachtige dag 🙂 Wel moet ik zeggen dat ik baal van het einde in boek 3. Ik zal niks verklappen maar ik had het graag anders gezien.

 • Reply Volgorde van de Divergent serie van Veronica Roth op een rij december 5, 2020 at 06:00

  […] Inwijding. Klik hier om het boek te bestellen. 2. Opstand. Klik hier om het boek te bestellen. Klik hier voor de recensie van deel 2, Opstand. 3. Samensmelting. Klik hier om het boek te bestellen. Klik […]

 • Leave a Reply