Boekrecensies,  Young adult

Ongemerkt (Het legioen #2) – Kami Garcia

Ongemerkt (Het legioen #2) - Kami GarciaTitel: Ongemerkt (Het Legioen #2)
Auteur: Kami Garcia
Verschenen: April 2015
Pagina’s: 336
Uitgever: Moon uitgeverij

Kennedy Waters leeft in een wereld waarin geesten geheimen bewaren, doden moorden plegen en een wraakzuchtige demon rondwaart – een demon die zij per ongeluk heeft vrijgelaten. Nu moet Kennedy hem samen met de vier andere leden van het Legioen van de Zwarte Duif zien te verslaan. Terwijl ze meer ontdekt over het mysterieuze Legioen, beseft ze dat niet een geheim genootschap maar haar eigen familie het grootste geheim bewaart. Alle leden van het Legioen hebben een merkteken, behalve Kennedy. Als de tijd begint te dringen en het leven van degene van wie ze het meest houdt aan een zijden draadje hangt, kan Kennedy niet langer de vraag die ze het meest vreest uit de weg gaan: waarom is zij nog steeds ongemerkt?

Mening over Ongemerkt

Zo lastig om een recensie te schrijven over een vervolg van een boek zonder spoilers te geven. Ik schrijf daarom deze recensie vrij eenvoudig en zonder spoilers, want ik haat het altijd om spoilers te lezen! Ongemerkt is het onwijs spannende vervolg op Onbreekbaar, het eerste deel van het legioen. Wat heb ik uitgekeken naar dit boek! Kami Garcia is een fantastische fantasy Young Adult schrijfster in hart en nieren en met dit boek laat ze dit maar al te goed zien.

Ongemerkt begint met een proloog waardoor je nieuwsgierig wordt wat er precies gebeurd is. Vervolgens ga je een aantal dagen terug in de tijd en krijg je precies alles te zien wat er de afgelopen periode heeft afgespeeld. Het verhaal wordt weer compleet ingeleid zodat je er helemaal in zit. Dit boek bewees waarom ik dol ben op Kami Garcia: Ongemerkt bevat onwijs veel fantasy en daar ben ik dol op. Demonen, geesten en doden, I love it! Dit boek lijkt net alsof je in je eigen wereld zit, maar dan waarin een toefje fantasy is toegevoegd.

Het einde is onwijs spannend. Ik heb het boek bijna opgegeten voor mijn gevoel, zo spannend vond ik het. Hoe het eindigde? Met het gevoel alsof ik nu direct in het derde boek zou willen starten. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat het een onwijs goede serie is. Nog beter nieuws: dat derde boek gaat ook zeker komen. Wanneer is nog niet bekend. Ik wacht geduldig af!

Rating: 5/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.