Boekrecensies,  Young adult

Onbreekbaar (het Legioen #1) – Kami Garcia

OnbreekbaarTitel: Onbreekbaar (Het Legioen #1)
Auteur: Kami Garcia
Verschenen: juni 2014
Pagina’s: 272
Uitgever: Moon

Als Kennedy Waters haar moeder dood aantreft, beseft ze niet dat paranormale krachten hiervoor verantwoordelijk zijn. Pas als de mysterieuze tweeling Jared en Lukas Lockhart in haar kamer inbreken en een geest vernietigen die daar was om haar te vermoorden, begrijpt ze dat haar moeders dood geen ongeluk was. Kennedy moet haar moeders plaats innemen in het Legioen van de Zwarte Duif, een geheime club voor geestenjagers.
Samen met de andere vier leden moet ze de wereld beschermen tegen een wraakzuchtig demon…


Kami Garcia is een bekende van mij: ik heb haar boeken gelezen die zij heeft geschreven met Margareth Stohl, namelijk Beautiful Creatures (ook wel Betoverd). Toen ik las dat zij een boek ging uitbrengen dat alleen door haar was geschreven was ik laaiend enthousiast. En dat was geheel terecht!

Garcia heeft mij echt in dit boek getrokken. Vanaf de eerste bladzijde was het ontzettend spannend en kon ik het boek maar niet wegleggen. Het boek wordt beschreven vanuit Kennedy, en er wordt beschreven vanuit een ik-persoon. Hierdoor had ik het gevoel dat ik Kennedy zelf was, of dat ik haar goed kende.

Soms ergerde ik mijzelf wel aan Kennedy. Kennedy is een meisje die net haar moeder is verloren en ze komt soms onwetend over. Misschien zelfs een beetje onnozel. Ze kan moeilijk beslissingen maken en is erg onzeker. Dat geeft het verhaal wel wat meer spanning, want ik zat continu te denken ‘zal ze de goede beslissing nemen?’.

Het verhaal gaat niet alleen over Kennedy, maar ook over 4 anderen. De broers Lukas en Jared, Alara en Priest. Zij vormen samen met Kennedy ‘het Legioen’. Zij strijden tegen geesten. Je leert in het boek de andere vier personages ook goed kennen. Het leuke vind ik dat er niet een, maar twee knappe jongens in het boek voorkomen. Ik kan zelf moeilijk kiezen welke van de twee broers ik nou leuker vind… Gelukkig ben ik niet de enige: Kennedy vindt dat ook erg lastig. Dat zorgt voor veel onderlinge spanningen, tussen de broers, maar ook tussen Kennedy en de broers.

Onbreekbaar bevat veel spannende momenten

‘Het Legioen’ vecht tegen slechte geesten, demonen en uiteindelijk tegen de opperdemon Andras. Die geesten, demonen en die opperdemon vind ik best eng beschreven. Het lijkt mij echt 3 keer niets om tegen zulke monsters te moeten vechten, laat staan oog in oog te staan met ze. Het boek bevat veel spanning en is zeker een aanrader voor mensen die gek zijn op fantasy!

Meer recensies lezen van de boeken van Kami Garcia? Klik dan hier.

Rating: 4,5/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *