Boekrecensies,  Young adult

Mijn zwarte hart – Wulf Dorn

Mijn zwarte hart - Wulf Dorn Titel: Mijn zwarte hart
Auteur: Wulf Dorn
Verschenen: mei 2013
Pagina’s: 288
Uitgever: van Goor
Originele titel:Mein böses Herz

De dood van haar broertje haalt Doro’s hele wereld overhoop. Ze wordt opgenomen in een psychiatrische inrichting omdat ze aan waanvoor-stellingen lijdt, haar ouders gaan uit elkaar en ze heeft ruzie met haar beste vriendin. Gelukkig lijkt ze na verloop van tijd weer grip op haar leven te krijgen. Samen met haar moeder verhuist ze naar een rustige stad, voor een nieuw begin.
Op een nacht ziet ze in de tuin een zwaar vermagerde, verwarde jongen die om hulp smeekt. Als Doro hulp heeft gehaald, is de jongen verdwenen. Hoewel iedereen twijfelt aan haar verhaal, kan Doro gewoon niet geloven dat ze het zich heeft ingebeeld en ze gaat op onderzoek uit. Maar om de waarheid te vinden, moet ze ook zichzelf onder ogen komen. Wat heeft zij te maken met de dood van haar broertje?

Mening over Mijn zwarte hart

Doro is een meisje dat op het eerste gezicht ontzettend normaal lijkt. Ze heeft twee liefdevolle Italiaanse ouders en een klein broertje. Dan gaat plotseling haar broertje dood en is ze een deel van haar geheugen kwijt. Waarom ziet ze ineens overal haar broertje voorbij komen? Door deze waanideeën komt ze terecht in een inrichting. Uiteindelijk komt ze daaruit en gaat ze samen met haar moeder een nieuw leven opbouwen in een klein dorpje. Met Doro gaat alles goed, tot ze een jongen in haar schuur vindt die om hulp vraagt. Uiteindelijk blijkt de jongen nergens meer te vinden en wordt Doro weer bestempeld met “gek” en “freak”. Toch weet ze zeker dat het waar was wat zij zag. En ze zal er alles aan doen om te laten zien dat ze geen freak meer is. Of hebben de mensen om haar heen toch gelijk?

Mijn zwarte hart is een ontzettend spannend verhaal van een meisje dat zichzelf steeds beter leert kennen. Door de dood van haar broertje heeft ze dingen verdrongen en langzaam aan komt alles weer boven water. De spanning loopt langzaam op tot en met de allerlaatste bladzijde. Het is echt een heerlijke thriller, waar een jong meisje in voor komt. Ontzettend goed en makkelijk geschreven voor de jongvolwassene onder ons. Ik vloog echt door het verhaal heen en zonder pauzes zou ik het binnen één dag hebben uitgelezen. Mijn zwarte hart is een heerlijke thriller die nog net in het gaatje young adult kan vallen, maar zeker niet gemist mag worden door de “volwassene” thriller fans!

Rating: 4/5

bol-button

One Comment

  • Uthrex

    Die Wulf Dorn is echt wel goed. Ondertussen heb ik Trigger, Waanzin en Ijzige stilte achter de kiezen. Wat een schrijver, wat schrijfstijl. Waarom Mijn zwart hart in “ik-vorm” geschreven is begrijp ik nog altijd niet. Dat is de enige reden waarom hij niet op mijn lijstje staat.
    Maar Fobie gaat zeker niet lang op zich laten wachten.

    Mvg,
    Uthrex

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.