Boekrecensies,  Young adult

Legend – Marie Lu

Legend Titel: Legend (Legend #1)
Auteur: Marie Lu
Verschenen: april 2012
Pagina’s: 320
Uitgever: Gottmer

Legend speelt zich af in het Los Angeles van 2130, dat ondergelopen is na een overstroming. De 15-jarige June, telg uit de elite van de Republiek, is een wonderkind. Ze is gehoorzaam en loyaal en wordt dan ook klaargestoomd voor een van de belangrijkste functies in de militaire rangorde van haar land. De eveneens 15-jarige Day, geboren in een sloppenwijk, is de meest gezochte crimineel van de Republiek. Normaal gesproken zouden hun wegen zich nooit kruisen, maar dat gebeurt wel als de broer van June, een belangrijke militair, wordt vermoord en Day de hoofdverdachte is. De overheid opent de jacht op hem. Een ultiem kat-en-muisspel tussen June en Day gaat van start: zij wil haar broers dood wreken, terwijl hij probeert uit handen van de overheid te blijven en intussen ook nog zijn familie wil redden van een mysterieuze epidemie. Maar dan komt June erachter dat de overheid iets met haar broers dood te maken heeft en er alles aan doet om dat verborgen te houden.

Mening over Legend

June woont in Los Angeles dat beheerst wordt door de Republiek. Ze is een wonderkind omdat ze de maximale score in de test haalde. Hierdoor is ze ontzettend belangrijk voor de Republiek. Ze wordt opgeleid tot een belangrijke functie. Als op een dag haar broer wordt neergestoken, verandert June’s leven meteen. Ze neemt namelijk zijn plaats in in het leger. Ze moet op zoek gaan naar degene die dit op zijn geweten heeft, Day… Day is net als June 15 jaar. Het verschil met haar is dat hij eigenlijk het tegenovergestelde is. Hij haalde een van de laagst mogelijke score’s ooit voor zijn toets, waardoor hij naar een ‘werkkamp’ moest. Daar is hij ontsnapt en nu is hij de meest gezochte crimineel van de Republiek. Het enige waar Day mee bezig is, is zijn familie beschermen. Maar dan ontmoeten June en Day elkaar en verandert alles. June komt achter een paar ontdekkingen en weet niet meer zo goed wat ze moet doen. Day lijkt haar iets belangrijks te willen vertellen, maar wat?

Legend is een echte pageturner”

Ooooh dit boek wilde ik zo lang al lezen! Toen ik hem dan ook bij de bibliotheek tegenkwam, griste ik hem mee. Dit boek is een echte pageturner. Ik werd helemaal meegesleept in het verhaal. Dit is weer een totaal andere wereld waarin je je begeeft, maar het boek kun je op sommige punten wel vergelijken met de Hongerspelen. Mocht je daar ook van houden, dan is dit boek ook zeker iets voor jou. Ik vond het verhaal wel heel origineel en ook boeiend. Je wil de hele tijd weten hoe het afloopt. Het eind was ook super spannend, dus ik kan niet wachten om deel twee te lezen. Ik kan dit boek zeker aanraden!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Marie Lu.

Rating: 5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *