Boekrecensies,  Young adult

I am number four (Loriën-kronieken #1) – Pittacus Lore

I am number fourTitel: I am number four (Loriën-kronieken #1)
Auteur: Pittacus Lore
Verschenen: Augustus 2010
Pagina’s: 327
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers

Ze kregen Nummer Een in Maleisië te pakken.
Nummer Twee in Engeland.
En Nummer Drie in Kenia.
Ze werden alledrie gedood.
Ik ben Nummer Vier. Ik ben de volgende.

We kwamen hier met ons negenen. We zien eruit als jullie. We praten als jullie. We leven net als jullie. Maar we zijn anders. We kunnen dingen doen waar jullie alleen maar van kunnen dromen. We hebben krachten die jullie wildste dromen te boven gaan. We zijn sterker en sneller dan alles en iedereen. We zijn de superhelden uit jullie films en stripverhalen. Maar we zijn echt. Ons plan was om te groeien, om te trainen en sterker te worden. Om één te worden en de strijd aan te gaan. Maar voordat we er klaar voor waren, vonden zij ons. Nu jagen zij op ons en zijn we op de vlucht. We proberen onopgemerkt door het leven te gaan, op plekken waar je nooit zou denken om ons te zoeken. We gaan op in de massa en leven als jullie buren, vrienden, klasgenoten, zonder dat jullie het in de gaten hebben.

Maar zij weten het wel


Mening over I am number four

Het verhaal gaat over een jongen die van de planeet Loriën komt. De Mogador hebben zijn planeet vernietigd. John is samen met nog 8 andere gevlucht naar de aarde om daar sterker te worden, hun erfgaven te ontwikkelen en daarna terug te vechten tegen de Mogador. Door een formule kunnen de 9 personen alleen in een bepaalde volgorde worden gedood. Tenzij ze bij elkaar komen, dan verbreekt de formule. Het verhaal gaat over nummer 4. Elk nummer heeft een Cêpaan, een bewaker, die ervoor zorgt dat hij veilig is en leert hem alles wat hij moet weten. Telkens als ze erachter komen dat een Mogador in de buurt is, of in de buurt zou kunnen komen verhuizen ze. Hierdoor heet John ook eigenlijk geen John. Dit is zijn schuilnaam. Hij verandert zijn naam elke keer als ze gaan verhuizen.
Aangekomen in Paradise krijgt John het idee dat hij hier wel voor langere tijd kan blijven. Hij maakt vrienden, iets wat hij normaal nooit doet, en probeert een normaal leven te leiden. Totdat op een dag alles verandert.

‘Ik ben als een speer door I am number four gegaan’

Ik ben als een speer door dit boek heen gegaan. Je wordt meteen het verhaal in gegooid, wat erg prettig is. Je leeft met John mee en leert zijn gevoelens kennen. Hij komt over als een ontzettend aardige en lieve jongen, waardoor je hem meteen mag. Het boek zit vol met actie en een klein beetje liefde. Dit maakt het boek leesbaar voor zowel meiden als jongens. Het einde van het boek heb ik ontzettend snel doorgelezen. Soms moest ik zelfs oppassen dat ik niet stukjes oversloeg, zó graag wilde ik weten hoe het verder ging.

Dat ik het laatste hoofdstuk bijna met tranen in mijn ogen heb gelezen, laat wel zien wat een geweldig boek dit is.

Klik hier voor alle recensies van Pittacus Lore.

Rating: 5/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *