Boekrecensies,  Young adult

Het wisselkind (Orde der Duisternis #1) – Philippa Gregory

wisselkindTitel: Het wisselkind
Auteur: Philippa Gregory
Verschenen: 20 oktober 2014
Pagina’s: 272
Uitgever: Deltas Centrale uitgeverij
Originele titel: Changeling (Orde of Darkness #1)

WE SCHRIJVEN HET JAAR 1453 EN ALLE TEKENS WIJZEN EROP DAT HET EINDE VAN DE WERELD NABIJ IS.

Nadat hij beschuldigd is van ketterij en uit het klooster wordt gestuurd, wordt de knappe en intelligente Luca Vero ingeschakeld door een mysterieuze man om verslag uit te brengen over het einde der tijden in Europa. In opdracht van de Orde der Duisternis krijgt hij instructies om het kwaad in al zijn vormen in kaart te brengen.
Na het overlijden van haar vader krijgt de bloedmooie 17-jarige Isolde tegen haar wil in de leiding over een klooster. Wanneer de zusters tot waanzin worden gedreven door vreemde visioenen en bloedende wonden, beschuldigen ze Isolde van hekserij. Luca wordt erop uitgestuurd om de zaak te onderzoeken, maar wordt zelf over en weer geslingerd tussen zijn gevoelens voor Isolde en zijn verantwoordelijkheid als onderzoeker voor de Orde…

Mening over Het wisselkind

Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van Philippa Gregory gehoord. Erg hè? Ze is de schrijver van, na wat research te hebben gedaan, al erg succesvolle boeken. Toen ik dus de vraag kreeg of ik dit boek wilde lezen zei ik volmondig ‘ja’! Er zijn genoeg normale Young Adult boeken, maar niet veel historische YA-boeken. Ik denk dat Philippa Gregory met dit boek een goede toon heeft gezet.

Juist omdat ik geschiedenis erg interessant vind en soms een echte leek ben met bepaalde onderwerpen, waaronder het Christendom, was ik erg geïnteresseerd in dit boek.

Ik heb nog nooit een boek gelezen dat zich afspeelt in het verleden. Daarom vond ik het ook erg leuk om dit boek te mogen lezen. Het Christendom staat geheel centraal in dit boek. Nu heet dit boek ‘Het Wisselkind’, ook wel een Elfenkind genoemd. Het hoofdpersonage, Luca Vero, zou een Wisselkind moeten zijn. Nu moet ik zeggen dat ik er in dit boek vrij weinig van merkte dat hij een Wisselkind zou zijn.

Ik vond het verhaal heel origineel. Het las gemakkelijk door, en juist doordat het een historisch verhaal was vond ik het een extra leuk boek. Je leert de hoofdpersonages goed kennen in dit boek, dat vind ik leuk. Je  weet precies de geschiedenis van deze personages.

Ik vond het een erg vermakelijk verhaal en zou het boek dan ook zeker aanraden. Ik ben al begonnen in het vervolg op dit boek, dus de recensie van dit boek kunnen jullie gauw op onze blog verwachten! Ik ben benieuwd!

Meer recensies lezen van de boeken van Philippa Gregory? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

  • Ilse

    Ha, jij hebt hem dus ook gelezen! Voor mij was het ook het eerste boek dat zich in het verleden afspeelt en ik moet zeggen dat ik er ook heel snel doorheen ging, eigenlijk! De personages vind ik sterk in elkaar zitten en vooral de groeiende band die ze met elkaar hebben/krijgen is erg tof! Het grappige is trouwens dat ik óók vind dat er weinig over de term Wisselkind werd verteld. Ik had wel verwacht dat ze erover zouden uitweiden, zeker omdat het de titel van het boek is. Maar ja, wacht maar: in deel twee komt er ook wel iéts van terug. En er komt minstens nog een derde boek, zie ik op Goodreads.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *