Boekrecensies,  Young adult

Het verhaal van Four (Divergent #0.1) – Veronica Roth

Het verhaal van FourTitel: Het verhaal van Four
Auteur: Veronica Roth
Verschenen: 17-09-2014
Pagina’s: 96
Uitgever:  Van Goor
Originele titel: Four

Het verhaal van Four geeft een kijk in het leven van Four (Tobias) uit de Divergent-serie. Veronica Roth onthult hierin nieuwe feiten en fascinerende details over deze hoofdrolspeler. Zijn verleden, zijn eigen inwijding en zijn gedachten over de nieuwe Onverschrokkene Tris Prior komen aan het licht in dit prachtig uitgegeven collector”s item.

Het verhaal van Four is een bundel van vier e-novelles.

Mening over Het verhaal van Four

Wat was ik verdrietig toen ik het laatste deel van de Divergent-serie uit had gelezen. Ik heb zo hard gehuild er om. Niet alleen om het einde, maar vooral omdat het nu écht voorbij was. Geen Tris meer, geen Four meer, geen Chicago. Ik was er helemaal kapot van.

Je kunt je dus vast voorstellen hoe blij ik was toen ik het nieuws kreeg dat er nóg een boek zou verschijnen van de Divergent serie, vanuit het perspectief van Four. Four heb ik altijd iemand gevonden die hard te doorgronden was.

Als groot fan van de Divergent serie vond ik dat dit boek een must was om te lezen. Je begrijpt Four nu veel meer en het is ook gewoon een beetje extra voldoening na het lezen van de Divergent serie. Nog een extra beetje van Four en Tris. Voor het grootste deel weet je al wat er gaat gebeuren na het lezen van de Divergent boeken, maar er gebeuren ook een aantal dingen in dit boek die nooit verteld zijn. Dingen over het verleden van Four. Was dit boek een aanrader om te kopen? Ja, ik vond van wel. Het las lekker makkelijk door en het was spannend.

Wisten jullie trouwens dat Veronica Roth eigenlijk Divergent wilde schrijven vanuit Four? Helaas liep ze vast met het schrijven en toen kwam Tris in haar op. Daarom is het ook wel heel leuk om dit te lezen, dit is min of meer het begin van Divergent.

Meer recensies lezen van de boeken van Veronica Roth? Klik dan hier.

Rating: 4,5/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *