Boekrecensies,  Young adult

Het examen (De test #3) – Joelle Charbonneau

Het examen Titel: Het examen
Auteur: Joelle Charbonneau
Verschenen: 23 juni 2014
Pagina’s: 300
Uitgever: Karakter Uitgevers
Originele titel: Graduation Day

Het land staat aan de vooravond van een burgeroorlog waarin de rebellen het opnemen tegen de wrede en doortrapte leiders van het land. Cia, getalenteerd student aan de universiteit, weet té veel, in ieder geval van de schokkende waarheid achter de Test.

Maar ze kan het niet alleen. Dit is haar kans om recht te doen, in praktijk te brengen waarvoor ze heeft getraind. Maar wie zal haar volgen? Op de campus waar achter elke hoek gevaren en leugens schuilen, moet Cia de levens van de mensen van wie ze houdt riskeren en gokken op de loyaliteit van haar klasgenoten. Klasgenoten die stuk voor stuk bewezen hebben dat ze niet te vertrouwen zijn…

Mening over Het examen

Het examen is het laatste deel in de Test trilogie. Waar het tweede deel ontzettend spannend afloopt gaat het derde deel weer verder. Het is al even geleden dat het tweede deel uitkwam, dus het is erg fijn dat het derde deel weer wat herinneringen ophaalt en niet zo maar verder gaat. Vrijwel het hele boek is één lopende spanningsboog die steeds verder en verder omhoog blijft lopen.
Cia is een sterk karakter, maar wel weer wat voorspelbaar. Je weet dat zij degene is die alles beter zal maken en dat het op haar zal aankomen. Ook is ze soms net iets te zelfverzekerd. Soms irritant, maar ook erg begrijpelijk als je leest wat Cia allemaal heeft meegemaakt. Origineel is het boek wat dat betreft niet, maar maakt het zeker niet minder leuk.
Joelle Charbonneau weet een ijzersterke serie neer te zetten. Volgens internet lijkt de serie op de Hongerspelen. Ergens kan ik me daar wel in vinden, maar qua verhaallijn zeker niet. Het eerste deel nog een klein beetje, maar deel twee en drie wijken totaal af van de Hongerspelen serie. Gelukkig maar! We zitten denk ik niet te wachten op een kopie.
Charbonneau trekt je mee in een totaal andere wereld en je wil niets liever dan deel uit maken van de wereld! Meelezen hoe Cia haar avontuur beleeft, en hoe haar klasgenoten zich er van af brengen.

Dit is weer zo’n serie die je in één klap uit leest. Toen ik dit boek binnen kreeg las ik hem dan ook in één avondje uit. Je blijft lezen, en lezen. Je wil weten hoe het afloopt, net zo lang tot je de laatste bladzijde omslaat. Ja, deze serie is zéker een aanrader. Voor wie de eerste twee delen nog niet heeft gelezen, doen! Zeker, zeker, doen.

En om dan toch terug te vallen op “Lijkt op de Hongerspelen”. Als je kijkt naar de snelheid van het verhaal, de spanning en de verslaving, dan lijkt het zeker op de Hongerspelen. Gewoon een aanrader!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Joelle Charbonneau.

Rating: 4.5/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *