Boekrecensies,  Young adult

Finale (Legend #3) – Marie Lu

Finale Titel: Finale (Legend #3)
Auteur: Marie Lu
Verschenen: september 2014
Pagina’s: 384
Uitgever: Gottmer
Originele titel: Champion

Deel 3 uit de spannende Legend-serie. June en Day hebben al veel moeten opofferen voor hun land en voor elkaar. Nu het vredesverdrag tussen de Republiek en de Koloniën zo goed als gesloten is, is de rust weergekeerd. Maar dan breekt er een epidemie uit en de oorlogsdreiging neemt toe. June moet uitkomst bieden. Om duizenden levens te redden moet ze de jongen van wie ze houdt vragen alles op te geven. Met bloedstollende actie en tergende spanning weet Marie Lu haar trilogie tot een verbluffend einde te brengen.

Mening over Finale

Nu de Republiek bedreigd wordt door de Koloniën moeten ze zo snel mogelijk met een oplossing komen voor de pestepidemie die er heerst. Als ze niet op tijd een medicijn vinden, dreigt er oorlog uit te breken en iedereen weet de Koloniën zijn een stuk sterker dan de Republiek. June, nu kandidaat Principes en altijd aan de zijde van Anden, moet Day zien over te halen dat er testen op zijn broertje Eden mogen worden uitgevoerd. Eden heeft ooit het virus gehad, maar is hiervan genezen. Het kan dus zijn dat hij iets in zijn lichaam heeft wat de pest kan bestrijden. Maar zie Day maar eens over te halen die tegen alle testen is. Daarnaast kampt Day zelf ook met een groot probleem en hij moet kosten wat kost dit geheim houden voor June. Vindt de Republiek op tijd een medicijn tegen de pest of breekt er oorlog uit in het land? En wat gebeurt er als de Koloniën de macht krijgen?

‘Ik vind het jammer dat de serie is afgelopen na Finale

Finale is het laatste deel uit de Legend-serie. Een serie die ik zelf echt geweldig vind. Het laatste boek heb ik dan ook verslonden. Het boek is ontzettend spannend en je wil weten of er op tijd een medicijn wordt gevonden. Wat ik jammer vond aan het boek is dat Day en June veel minder samen deden en naar mijn idee uit elkaar groeide, terwijl ze echt het perfecte koppel zijn. Daarnaast is June in tweestrijd, want ze ziet Anden ook wel zitten. In het hele boek heerst er een soort van dreiging, wat het heel spannend maakt en waardoor je steeds maar door wil lezen. Het verhaal neemt soms verrassende wendingen aan waardoor het geen moment saai is. Tot de laatste bladzijde zat ik geboeid te lezen. Het einde vond ik echt vreselijk, totdat ik de epiloog van ’10 jaar later’ las. Toen kwam alles toch nog op zijn pootjes terecht. Ik vond de Legend-serie echt een hele goede Young Adult serie. Ik denk dat ik deze boeken dan ook aan iedereen kan aanraden die van soortgelijke boeken als bijvoorbeeld The Hunger Games houdt. Ik vind het jammer dat het is afgelopen, maar ik denk dat Marie Lu een mooie serie heeft neergezet met deze drieluik. Ik ben benieuwd waar ze nu mee komt!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Marie Lu.

Rating: 4,7/5

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.