Boekrecensies,  Young adult

De val van Vijf (Lorien Legacies #4) – Pittacus Lore

De val van Vijf Titel: De val van Vijf (Lorien Legacies #4)
Auteur: Pittacus Lore
Verschenen: 19 november 2013
Pagina’s: 246
Uitgever: AW Bruna
Originele titel: The Fall of Five

De Gardes zijn eindelijk herenigd, maar zijn ze wel uit het juiste hout gesneden om de strijd tegen de Mogadoren te winnen? John Smith, Nummer Vier, dacht dat alles zou veranderen zodra ze elkaar hadden gevonden. Ze zouden niet langer hoeven vluchten. Ze zouden de Mogadoren bestrijden. En ze zouden winnen. Maar hij vergiste zich. Na hun confrontatie met de Mogadoorse heerser, waarbij ze bijna werden vernietigd, weten de Gardes dat ze compleet onvoorbereid zijn en ze kansloos zullen worden overtroefd. Nu houden ze zich schuil in het penthouse van Negen in Chicago, waar ze zich beraden op hun volgende zet…

Mening over De val van Vijf

Eindelijk kunnen ze zich allemaal verenigen en de strijd écht aan gaan. Als de strijd klaar is kunnen ze terug gaan naar hun planeet en alles weer opnieuw stichten. Maar gaat dit wel lukken?

Het boek is dunner dan ik had verwacht waardoor ik het ontzettend snel heb uitgelezen, in mijn mega drukke rooster. Het boek wisselt zich weer veel af in personages zoals je ondertussen gewend bent van de boeken van Pittacus Lore. Toch is het in dit boek iets minder dan in het andere boek. Ik had graag iets meer van negen en vijf willen lezen en misschien nog een stukje vanuit Sarah. Een klein stukje wat ik dus miste. En verder? Ik kan eerlijk gezegd geen negatieve punten meer bedenken. Behalve dat Pittacus Lore weer een verschrikkelijk einde heeft bedacht én ik nog ruim een jaar moet wachten op een nieuw deel!

‘Pittacus Lore weet de spanning hoog op te voeren in De val van Vijf

Wat vooral een positief ding is aan deze serie is dat alles ontzettend snel gaat in het verhaal. Er zit veel tempo in waardoor het gewoonweg niet saai wordt om te lezen. Vooral in dit deel zit er erg veel spanning, en wat minder romantiek. Iets wat ik overigens niet erg vind. Geef mij maar spanning en sensatie in plaats van al die romantiek. Het gaat immers om strijd in de Loriën serie! (Al kan ik wel een beetje weg zwijmelen bij de romantische stukjes met Sam…)
Pittacus Lore weet de sensatie hoog op te voeren en voert je mee in een ontzettend spannende wereld waarin niemand zeker is van zijn leven.

Nog steeds is dit één van mijn favoriete series en ik raad hem daarom ook zeker aan bij elke YA lezer.

Klik hier voor alle recensies van Pittacus Lore.

Rating: 5/5

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *