Boekrecensies,  Young adult

De selectie (De selectie #1) – Kiera Cass

De selectie Titel: De selectie
Auteur: Kiera Cass
Verschenen: 5 juli 2014
Pagina’s: 272
Uitgever: Van Goor

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Mening over De selectie

America is een meisje dat geboren is in de vijfde caste, een caste dat vooral bestaat uit kunstenaars en muzikanten. De prins van hun land is op zoek naar een vrouw en het land organiseert, zoals gebruikelijk is, een wedstrijd voor een bepaalde leeftijdsgroep meisjes. Iedereen kan zich aanmelden om een kans te maken, om eventueel met de prins te kunnen trouwen en daarmee voor jezelf en voor je familie een geweldig leven op te bouwen. America ziet het in eerste instantie helemaal niet zitten, waarom zou ze aan de wedstrijd mee gaan doen? De prins is niks voor haar en bovendien heeft ze al iemand thuis die ze wel erg ziet zitten. Toch besluit ze na veel aandringen zich aan te melden en dan verandert haar leven voorgoed.

De selectie was al een enorme hype voordat het in Nederland uit zou komen. Ik moest er niet zo aan denken, waarom zou ik een boek gaan lezen dat al door de halve wereld is gelezen? Toen ik te horen kreeg dat Van Goor het boek in het Nederlands zou uitgeven begon het dan toch een beetje te kriebelen. Misschien moest ik het boek toch maar een kans gaan geven. En eerlijk waar, ik heb geen moment spijt gehad. Toen het boek thuis werd gebracht door de postbode heb ik eerst een tijdje naar de cover zitten staren. Wat een prachtige cover vind ik het toch!
Daarna begon ik aan de eerste pagina. De schrijfstijl vind ik ontzettend fijn om te lezen. Het is niet moeilijk en eigenlijk vrij makkelijk opgeschreven, geen moeilijke woorden en je vliegt vrijwel door het verhaal heen. Overigens ook weer geen kinderachtige manier, wat je soms wel hebt bij een fantasy/young adult verhaal. Kiera Cass weet je mee te trekken in het verhaal en laat je er pas op de allerlaatste bladzijde weer uitstappen. Dit is zéker een verhaal waar je verslaafd aan raakt. Na het uitlezen van dit boek zat ik er nog ontzettend lang over na te denken. Hoe zal het aflopen? Hoe gaat het volgende deel verder?
Dit werkelijk één van de weinige keren dat ik na het uitlezen van een boek écht niet kan wachten op het volgende deel.

America vind ik een ontzettend leuk meisje, ik herken veel van haar terug in mezelf waardoor het lezen meteen fijner wordt. Je gaat nadenken wat jij zelf zou doen als je haar was en vaak is dit nog hetzelfde ook, wat het lezen nóg leuker maakt!
Dit boek is gewoon echt, echt geweldig! Ik was zó enthousiast toen ik het boek weglegde. Ik kon even nergens anders over praten en las een aantal keer de laatste bladzijde opnieuw. Ja, dan kan je zeker wel vaststellen dat ik het boek zeker goed vond.

Het is een aanrader, een boek als dit heb ik in lange tijd niet meer gelezen, hij moet gewoon gelezen worden door iedereen. Ik wil deel twee!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Kiera Cass.

Rating: 5/5

bol-button

11 Comments

 • Lisa

  Ik vind de cover zo mooi <3 Ik had het boek eigenlijk al afgeschreven, maar ik ga hem denk ik toch maar lezen, haha. Lees nu zoveel positieve recensies, dat ik toch wel heel nieuwsgierig word!

 • angelaa

  Ik had er nog nooit van gehoord joh, maar hij lijkt me heel goed! Weet iemand misschien of het in ’t engels ook een makkelijke schrijfstijl heeft? Ik ben momenteel meer engelse boeken aan ’t lezen dan nederlandse.

 • Tessa

  Ik vond America juist degene waar ik me aan ergerde in dit boek. Ze loopt te zeiken dat ze o zoooo arm is, terwijl ze gewoon daarvoor zegt dat ze hele maaltijden zitten te eten 😛

 • Kathy

  By narrowing their focus and giving special attention to injury cases, attorneys Hank Burriss and Wayne Ridgeway have created a unique style of providing legal services with an effective balance of coamspsion, experience, knowledge and tenacity

 • Andries Pasterkamp

  Hey Danique, Ik kwam je site tegen bij het zoeken naar recensies voor young adult boeken. Ik ben namelijk beginnend schrijver (mijn tweede boek is in de maak) en op zoek naar een platvorm om mijn debuutroman te promoten. Ik wil je bij deze uitnodigen een kijkje te nemen op “www.thekingshorse.nl.eu.org”.
  Ik zie uit naar je reactie.
  Met vriendelijke groet,
  Andrew Revcamp 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.