Boekrecensies,  Young adult

De Schroeiproeven (Labyrintrenner #2) – James Dashner

De schroeiproeven Titel: De Schroeiproeven (Labyrintrenner #2)
Auteur: James Dashner
Verschenen: november 2014
Pagina’s: 368
Uitgever: Uitgeverij Q

Thomas, Teresa en de andere overlevenden van het labyrint zijn ontsnapt. Maar zijn hun beproevingen nu echt voorbij? Kunnen ze nog terugkeren naar hun oude levens, waarvan ze zich niets meer herinneren? Zijn hun redders te vertrouwen?

Mening over De schroeiproeven

Oh, wat keek ik uit naar het vervolg op ‘de Labyrintrenner’. Ik vond het eerste boek heerlijk, en het las als een speer. Toch stelde dit boek mij een beetje teleur in het begin. Ik had onwijs veel moeite om in het verhaal te komen en heb het boek meerdere keren weggelegd om het vervolgens opnieuw te proberen. Het lukte niet. Doorzetten, dat was het enige wat ik dacht. Soms heb ik zelfs een bladzijde compleet overgeslagen omdat ik er niet doorheen kwam. Om eerlijk te zijn heeft het doorzetten beloond: Het boek las onwijs snel weg toen ik eenmaal over de helft was. Ik bleef gaan. Wow, wat was het weer spannend!

Op de helft van het boek kwam de spanning wat meer op gang, de spanning die ik ook veel heb gevoeld bij ‘de Labyrintrenner’. Dat heb ik wel flink gemist in de eerste helft, want er dreigde bijna geen spanning. Op zich wel een goede aanpak, om de lezer te laten smachten naar spanning, maar dit vond ik wel wat vervelend. Ik dacht een paar keer “Wanneer komt het nou?”.

Dashner heeft me eerlijk gezegd niet teleurgesteld met dit boek. In eerste instantie baalde ik als een stekker van de langzame start, maar ik vond het een prima tweede boek van een boekenserie. Vaak hebben trilogieën (of boekenreeksen) last van het ’tweede-boek-syndroom’; het tweede boek is vaak geschreven ter opvulling. In sommige aspecten had ik dat gevoel ook bij dit boek, anderzijds niet. Dit was best een prima tweede boek en ik kan dan ook niet zeker wachten tot het derde deel verschijnt. Hoe zal het nu aflopen met Thomas en de Laarders? Waarom doet WICKED dit? Wat gaat er nu gebeuren met de pandemie van de Vuring? Honderden vragen kwamen voor mijn gevoel naar boven toen ik de allerlaatste zin van dit boek las, dus dat derde boek ga ik sowieso lezen!

Klik hier voor meer recensies van de boeken van James Dashner.

Rating: 3/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.