Boekrecensies,  Young adult

De ravenjongens (De ravenjongens #1) – Maggie Stiefvater

De ravenjongensTitel: De ravenjongens
Auteur: Maggie Stiefvater
Verschenen: 4 oktober 2013
Pagina’s: 352
Uitgever: Moon
Originele titel: The Raven boys

Blue Sargent komt uit een spirituele familie. Haar moeder is helderziende en kan de zielen zien van hen die gaan sterven. Blue heeft ze zelf nog nooit gezien, maar daar komt verandering in wanneer een jongen haar op een dag aanspreekt. Zijn naam is Gansey. Hij blijkt een rijke student op de lokale privéschool Aglionby te zijn. De jongens van Aglionby staan bekend als de Ravenjongens en betekenen niets dan problemen. Zolang ze zich kan herinneren heeft de spirituele familie van Blue haar verteld dat zij haar ware liefde zal vermoorden. Ze had nooit voorzien dat dit een probleem zou worden. Maar nu haar leven verweven raakt met de sinistere wereld van de Ravenjongens, is ze daar niet zo zeker meer van…

Mening over De ravenjongens

Toen ik de achterflap las was ik een beetje huiverig. Het zal toch niet weer zo’n verhaal worden waarvan je het einde al kan voorspellen toch? Blue wordt verliefd, wil haar liefde kussen, maar het kan niet, heel probleem. Dit was wat ik als eerste dacht. Maar, niets is minder waar. Het hele boek was een totale verrassing voor me! Met een mega vaart ging ik door het boek heen en las het binnen no time uit.

Al eerder heb ik gezien dat Maggie Stiefvater een ontzettend fijne schrijfstijl heeft. Ook weer hier bewijst ze waarom haar boeken razend populair zijn!
Stiefvater wisselt haar hoofdstukken af met personages waardoor de vaart goed in het verhaal blijft zitten. Ook was het erg fijn dat het een keer een Young adult was waar liefde niet centraal stond. Het gaat eigenlijk gewoon om een groep vrienden (al gok ik dat daar in het volgende deel verandering in gaat komen), die samen op onderzoek uit gaan.
Stuk voor stuk ben ik van alle personages gaan houden, vooral Ronan werd naarmate het boek vorderde een favoriet.

Het boek is origineel, spannend en laat een hoop vragen achter als je de laatste bladzijde omslaat. Ook laat Maggie Stiefvater je kennis maken met verschillende soorten families, rijk, arm etc. Ze brengt aspecten naar voren die een leuk tintje geven aan het verhaal.
Als ik moet nadenken over de negatieve dingen uit het verhaal ben ik eigenlijk vrij snel klaar. Er komt gewoon niks in mijn hoofd op. De schrijfstijl is ontzettend fijn, de personages zijn stuk voor stuk fijn om te lezen en er zit een enorme vaart in het verhaal. Wat wil je nog meer?
Daarnaast vind ik het ontzettend interessant dat het verhaal over Leylijnen gaat! Vroeger heb ik hier wel eens wat over gehad op school en raakte meteen weer enthousiast om er meer over op te gaan zoeken.

Maggie Stiefvater is origineel met haar verhaal en trekt je al vanaf bladzijde één mee het boek in. Ze laat je niet meer los tot je de laatste bladzijde omslaat. Een briljant schrijfster die het zeker waard is om gelezen te worden! Ik wil deel twee!

Rating: 5/5

bol-button

6 Comments

  • Annabel

    Tja ik ben bevooroordeeld want Maggie Stiefvater is mijn favoriete schrijfster! Ik lees haar boeken in het Engels en heb deel 2 al een tijdje in de kast maar nog niet aan toe gekomen. Maar ik vind haar boeken geweldig, ook haar wolves of mercy falls serie is heel origineel. En haar schrijfstijl is inderdaad heel erg fijn!

  • Lisa

    Zo benieuwd naar dit boek! Tot nu toe alleen nog maar positieve recensies gelezen. Haar Wolves of Mercy Falls serie vond ik echt enorm goed, dus ik heb hoge verwachtingen!

  • Daphne

    Ik kon helaas het eerste deel van haar wolvenserie niet waarderen. De personages kwamen op mij ongeloofwaardig over en daarom twijfel ik om dit boek te lezen. Twijfel ik terecht of zijn de personages en de sfeer totaal anders in dit boek? Leylijnen zijn awesome namelijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *