Boekrecensies,  Young adult

De prins & de lijfwacht – Kiera Cass

De prins & de lijfwachtTitel: De prins en de lijfwacht
Auteur: Kiera Cass
Verschenen: 13 maart 2015
Pagina’s: 160
Uitgever: Van Goor

In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil.
Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.
Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie. Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.

Mening over De prins & de lijfwacht

Dit boekje vertelt het verhaal van vóórdat de selectie begint en tijdens de selectie. Het begint met het gedeelte van Maxon, je leest hoe hij de selectie vindt en hoe hij zich daarop voorbereidt. Ook lees je kleine stukjes van tijdens de selectie zelf. Daarnaast heb je het gedeelte van Aspen, hij zit al in het paleis als koninklijke wacht, je leest zijn gevoelens en hoe hij zo veel weet over het paleis zelf.
Het is een dun boekje waar je eigenlijk zo doorheen leest. Dat ze beginnen met Maxon vind ik erg leuk, op die manier lijkt het toch nog een beetje dat je een chronologisch verhaal aan het lezen bent in plaats van twee aparte verhalen. Zijn gedeelte was vermakelijk en op sommige momenten ook verrassend om te lezen. Veel stukken lees je natuurlijk niet terug in de selectie. Het lijkt misschien wel een beetje alsof je in 50 pagina’s door de eerste twee boeken heen aan het racen bent, zo klein is de samenvatting. Zeker een ontzettend leuke toevoeging, vooral omdat Maxon natuurlijk zo geheimzinnig is en je niet heel erg veel hoogte van hem krijgt in het begin van de selectie.
Het verhaal van Aspen is al iets verder in het verhaal. Zijn gevoelens voor America weet je natuurlijk al, maar het is leuk om ze eens vanuit zijn eigen ogen te lezen. Daarnaast vond ik het ontzettend leuk om te lezen hoe hij zijn werk doet en vooral wat hij doet naast dat hij de wacht houdt bij America. Ook dit gedeelte was erg leuk om te lezen, maar misschien had het iets minder toegevoegde waarde dan het andere gedeelte.

‘Voor de echte fans van De selectie is De prins & de lijfwacht een aanrader’

Als laatste heb je nog het bonus materiaal, een aantal pagina’s lang met ontzettend leuke informatie, een interview, afspeellijsten voor bij het boek (wat een goede smaak heeft ze!) en stambomen. Het geeft het boek net iets extra’s waardoor ze het nog leuker hebben gemaakt.
Het boekje is een leuke toevoeging aan de selectie serie maar is zeker niet van belang. Ik heb er van genoten, omdat ik de selectie boeken ook echt geweldig vond om te lezen. Het geeft gewoon dat kleine beetje extra. Mocht je de selectie boeken niet al te leuk hebben gevonden, denk ik dat je dit boekje beter kan overslaan.

Een must read is het niet, maar voor de echte fans van de selectie is het boekje erg leuk om te hebben.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Kiera Cass.

Rating: 3.5/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.