Boekrecensies,  Young adult

De opkomst van negen (Loriën-Kronieken #3) – Pittacus Lore

De opkomst van negen Titel: De opkomst van negen (Loriën-Kronieken #3)
Auteur: Pittacus Lore
Verschenen: oktober 2012
Pagina’s: 312
Uitgever: AW Bruna
Originele titel: The rise of nine

Ik was op de vlucht, hield me schuil en moest vechten om in leven te blijven. Toen onmoette ik John Smith, Nummer Vier. Samen zijn we veel sterker. Maar het duurde niet lang voor we weer afscheid moesten nemen. We moesten de anderen vinden. Ik ging naar Spanje om Zeven te zoeken en ik vond zelfs veel meer Een tiende lid van de Garde, een meisje dat van Loriën wist te ontsnappen. Ella, Nummer Tien, is jonger dan de rest maar net zo dapper.
Nu zoeken we de anderen, en John. Maar de Mogadoren zoeken hen ook.

Ze kregen Nummer Een in Maleisië te pakken. Nummer Twee in Engeland. En Nummer Drie in Kenia. Ze kregen mij in New York te pakken, maar ik wist te ontkomen. Ik ben Zes. Ze willen afmaken waar ze aan zijn begonnen. Ze willen ons vernietigen. Ze komen steeds dichterbij.
Wij zijn klaar om te vechten.

Mening over De opkomst van negen

Zes is naar Spanje gegaan om de rest van de Garde te gaan zoeken. Daar vindt ze de rest en uiteindelijk belandt ze in een totaal ander avontuur dan zij van te voren had bedacht. Vier is nog in Amerika samen met Sam om zijn kistje op te halen. Ook dat plan gaat totaal anders dan zij verwachten. Ze ontmoeten negen, maar moeten ook iets waardevols achter laten. Samen gaan ze de strijd aan. In hun visioenen komt de mogadorleider Setrákus Ra steeds vaker voor. En ze weten allemaal, de oorlog is nu écht begonnen.

De opkomst van negen leest als een speer’

Het boek leest razend snel door. De hoofdstukken worden afgewisseld van vier, naar zeven en naar zes. Hoe verder je het boek in duikt, hoe korter de hoofdstukken worden en hoe sneller je afwisselt van personages in het boek. Hiermee bouwt het de spanning extreem hoog op.
Het is leuk om eindelijk bijna alle Gardes te leren kennen. Ook kom je achter steeds meer geheimen die zich in het eerste en tweede deel nog schuil hielden. De Gardes leren meer erfgaven van zichzelf kennen en worden daarmee steeds sterker. Ook blijf je maar hopen dat alles goed zal komen en dat ze allemaal bij elkaar zullen komen en tegen Setrákus gaan vechten, en dat natuurlijk winnen.
Het einde van het boek is erg open, ik wacht daarom ook met smart op het volgende deel!
Zeker een aanrader. Ik ben groot fan van deze serie.

Klik hier voor alle recensies van Pittacus Lore.

Rating: 5/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *