Boekrecensies,  Young adult

De kracht van zes (Loriën-kronieken #2) – Pittacus Lore

De kracht van zes Titel: De kracht van zes (Loriën-kronieken #2)
Auteur: Pittacus Lore
Verschenen: november 2011
Pagina’s: 278
Uitgever: AW Bruna
Originele titel: The power of six

Ze komen steeds dichterbij. Ze willen ons doden. We moeten vechten. Wij zijn de laatste verdediging. Ik heb hem op het nieuws gezien en heb de berichtgeving over wat er in Ohio gebeurde gevolgd – John Smith, op de vlucht. Voor de buitenwereld is hij een mysterie. Maar voor mij… is hij een van ons. We kwamen met ons negenen, en soms vraag ik me af of de tijd ons heeft veranderd en of we nog wel geloven in onze missie. Slechts zes van ons zijn nog in leven. We duiken onder, gaan op in de massa en vermijden onderling contact. Maar onze krachten ontwikkelen zich en binnenkort zullen we sterk genoeg zijn om te vechten. Is John Nummer Vier, en is zijn verschijning het teken waarop ik heb gewacht? En hoe zit het met Nummers Vijf en Zes? Is een van hen het meisje met de ravenzwarte haren uit mijn dromen – het meisje dat krachten heeft die elke voorstelling te boven gaan? Degene die genoeg macht heeft om onze groep van zes te herenigen?

Mening over De kracht van zes

In eerste instantie dacht ik dat De kracht van zes boek over Zes zou gaan. Echter gaat dit boek over de zes nummers die nog leven. Het verhaal bestaat uit twee verhalen. Het ene verhaal gaat verder waar het eerste deel gestopt is. Je leest het verhaal van John verder en zijn personage die zich verder ontwikkelt.

Het andere verhaal is nieuw, die gaat over nummer zeven. Zij woont in Spanje, totaal anders dan de andere nummers. Haar cêpaan heeft de hoop zo goed als op gegeven en wilt Marina (nummer zeven) niks leren, wat de andere nummers wel te leren krijgen. Maar dan staat er plotseling een man, in het zwart voor het slaapkamerraam van Marina, en dat verandert de situatie.

Ik heb dit boek zo ontzettend snel uitgelezen. Wat een vaart zit hier in! Het boek is in twee personages geschreven wat ik helemaal niet storend vond. Steeds aan het einde van het ene verhaal, gebeurd er iets ergs. En dan stopt het hoofdstuk, daardoor kan je niets anders doen dan toch maar verder lezen.

De kracht van zes is zielig, spannend en toch liefdevol’

De spanning blijft erin zitten tot het einde van het boek, en juist aan het einde, de laatste paar bladzijdes.. Loopt de spanning nog meer op. Deze eindigt echter niet aan het einde van dit boek, waardoor ik ontzettend blij ben dat ik deel drie klaar heb liggen om te lezen.
Het boek is spannend en zit vol met geheimen die je zelf ook probeert te achterhalen. Waar is alles voor in het kistje? Wat is er toch met Sam zijn vader gebeurd?

Dit is geen typisch verhaal waarin alles goed komt. Nee, dit boek gaat ook over moord en verdriet. Het is zielig, spannend en toch liefdevol tegelijk. Het blijft spannend omdat je nooit weet wat er zal komen, en de moorden steeds onverwachts zijn. Niet iedereen blijft gelukkig, wat het verhaal interessant maakt en origineel.

Klik hier voor alle recensies van Pittacus Lore.

Rating: 5/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *