Boekrecensies,  Young adult

De indigo bezwering (de alchemisten #3) – Richelle mead

De indigo bezweringTitel: De indigo bezwering
Auteur: Richelle Mead
Verschenen: januari 2015
Pagina’s: 432
Uitgever: Moon
Originele titel: The Indigo Spell

Sydney is een alchemist, ze beschermt vampiergeheimen en mensenlevens. Ze ontmoet de aantrekkelijke en rebelse Marcus Finch, een voormalig alchemist die nu op de vlucht is. Hij wil Sydney laten zien welke geheimen de alchemisten voor haar hebben. Maar als hij haar dwingt om in opstand te komen tegen de mensen die haar opgevoed hebben, beseft Sydney dat het moeilijker is om zich los te maken dan ze dacht.

Mening over De indigo bezwering

Wow, wow. Tot nu toe zeker het beste deel dat ik van Richelle Mead heb gelezen. Wat een passie, spanning en gevoel zit hier in. Alsof ik zelf Sydney was. Wat heeft ze dit werkelijk ontzettend mooi geschreven. Zo romantisch, waar en geweldig. Ik ben verbaasd over hoe erg dit verhaal mij heeft gepakt.

Het fijne aan de schrijfstijl van Richelle Mead is dat ze in elk deel even kort dingen terug haalt uit de vorige delen. Zo heb je de eerste paar bladzijdes telkens een ‘oja’ moment en weet je weer precies waar het over ging, zonder dat je het vorige boek er bij moet pakken omdat er zo lang tussen de delen zat. Bij de vorige delen kreeg ik al steeds meer het idee dat ik Sydney leuker vond dan Rose in de vorige serie. Nu wordt deze gedachte steeds meer bevestigd. Wat is Sydney toch een onwijs leuke meid en wat krijg ik het gevoel alsof ik haar steeds meer en beter leer kennen. Richelle Mead heeft de gave om haar boeken zo te schrijven dat je echt het hoofd van de hoofdpersoon in duikt. Ik had verwacht dat ik dit boek goed zou vinden, maar zo goed niet. Niet snel vind ik een boek écht zo geweldig. Ik kan al niet meer wachten op het volgende deel! Bang dat die tegen zal gaan vallen ben ik niet, Richelle kennende wordt zelfs het vierde deel weer beter dan de vorige.

Deze serie is een must om te lezen als je dol bent op YA en fantasy. Ze zijn makkelijk te lezen en erg vermakelijk. Belangrijk is wel dat je ook de vorige serie hebt gelezen. Niet per se, maar het maakt het lezen eigenlijk alleen maar leuker en je begrijpt het verhaal van deze serie daardoor ook een stuk beter.

Nogmaals: een geweldig boek. Het heeft zeker mijn verwachtingen overtroffen. Een dikke aanrader!

Meer recensies lezen van de boeken van Richelle Mead? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

2 Comments

  • beautifulday4makeup

    Wauw ik vind het sterk dat jullie toch elke dag een artikel online kunnen zetten. Jullie lezen echt veel, maar ik denk wel dat het goed is dat jullie met vier zijn. Ik lees met plezier jullie reviews en veel van de boeken verschijnen ook op mijn to read lijstje, zo ook deze. Daarom wil ik jullie erg graag bedanken voor jullie blog!

    • Danique E.

      Wat een lieve reactie, dank je wel! We doen ons best om zoveel mogelijk boeken voor jullie te recenseren en dat doen we met veel plezier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *