Boekrecensies,  Young adult

De gouden lelie (De alchemisten #2) – Richelle Mead

De gouden lelie Titel: De gouden lelie
Auteur: Richelle Mead
Verschenen: oktober 2013
Pagina’s: 480
Uitgever: Moon
Originele titel: The Golden Lily

Sydney is een alchemist. Al honderden jaren lang beschermen de alchemisten de grenzen tussen de mensen en de vampieren. Maar door haar band met de vampieren Jill, Eddie en Adrian begint Sydney te twijfelen aan haar geloof in de alchemisten en haar familie. Haar loyaliteit wordt op de proef gesteld als een schokkend geheim de wereld van de vampieren uiteen lijkt te scheuren. Moet zij trouw blijven aan de principes en regels waar zij mee is opgegroeid of moet zij haar instinct vertrouwen?

Mening over De gouden lelie

Ik heb dit boek extra lang laten liggen, totdat ik zeker wist wanneer het derde deel eraan zou komen. Een soort psychische voorbereiding! Dit is het tweede deel in de Alchemisten serie met Sydney in de hoofdrol. Waar ik haar in de Academicus Vampyrus serie wat apart vond, vind ik haar nu ontzettend leuk. Sydney is een heerlijk karakter dat steeds verder en verder wordt uitgewerkt. Daarnaast vind ik het geweldig dat Adrian erin voorkomt en erin voor blijft komen. Ook hij heeft aparte trekjes, waardoor hij als personage dan weer zo sterk overkomt in het boek.

Naast de spanning, wat eigenlijk de rode draad is in het verhaal, gebeuren er genoeg kleine dingetjes omheen waardoor je als een speer door het verhaal heen leest. Kleine “puber” probleempjes, romantiek en natuurlijk school zelf.
Richelle Mead weet wéér een geweldige wereld in elkaar te zetten waar steeds meer personen en groepen bij komen. Toch weet ze het zo te schrijven dat het geen zooitje wordt en alles gewoon zo makkelijk te begrijpen is. Daarnaast schrijft Richelle Mead zó vloeiend en fijn dat je het idee hebt dat haar wereld, die zij bedacht heeft, echt is en je er zelf in zou kunnen leven. (Wat natuurlijk niet kan, maar het gaat om het idee.)

Ik kan gewoon niet te veel zeggen over dit boek, omdat het echt héél erg aansluit op het eerste boek. Wat ik wel kan zeggen is dat Richelle Mead nog steeds één van mijn meest favoriete schrijfsters ooit is. Haar schrijfstijl is geweldig, haar onderwerpen zijn geweldig en haar boeken zijn het geweldigst.
De serie is (tot nu toe) echt een groooote aanrader! Wel raad ik je aan om eerst even de (volledige) andere serie te lezen. Niet per se nodig, want er wordt het een en ander uitgelegd in haar boeken. Maar dan begrijp je er waarschijnlijk nét iets meer van.

Meer recensies lezen van de boeken van Richelle Mead? Klik dan hier.

Rating: 4.5/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *