Boekrecensies,  Young adult

De godinnentest (Goddess Test #1) – Aimée Carter

De godinnentest Titel: De godinnentest (Goddess Test #1)
Auteur: Aimée Carter
Verschenen: 22 januari 2013
Pagina’s: 350
Uitgever: Harlequin
Originele titel: The Goddess Test

Het is een test die nog geen enkel meisje overleefd heeft. En nu is de beurt aan Kate! Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen – zonder vrienden, zonder familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt. Tot overmaat van ramp toont de plaatselijke hunk belangstelling voor haar, wat de woede van zijn vriendinnetje Ava wekt. Het had Kate dus eigenlijk niet moeten verbazen dat het feestje in het bos waar Ava haar voor uitnodigt, er helemaal niet blijkt te zijn. Wat ze alleen nooit had kunnen voorzien, is dat Ava uitglijdt, met haar hoofd op een steen terechtkomt en doodstil blijft liggen. Maar dan écht dood. Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets een jongen opduikt – donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt. Maar niet voordat hij Kate een voorstel heeft gedaan: als zij naar zijn landgoed Eden komt en een reeks van zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin en… zijn bruid. En o ja, hij is Henry, de god van de onderwereld, ook wel Hades genoemd. Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch… Ze heeft met eigen ogen gezien wat hij met Ava deed. Zou hij haar moeder ook kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid! Alleen… wat als het haar niet lukt?

Mening over De godinnentest

Kate vertrekt samen met haar moeder naar het kleine dorpje Eden. Dit is de laatste wens van haar moeder voordat ze sterft. Kate’s moeder is namelijk ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Kate moet daardoor naar een nieuwe school waar ze Ava leert kennen. Alleen is Ava alles behalve een vriendin van Kate. Als Kate wordt uitgenodigd voor een feestje door Ava, gaat ze na lang twijfelen mee. Alleen blijkt er helemaal geen feestje te zijn, maar was het gewoon een stomme grap van Ava. Als Ava Kate wilt achterlaten in het donkere bos, glijdt ze uit en belandt met haar hoofd op een steen in een rivier. Kate is doodsbang voor water, maar besluit toch Ava de kant op de trekken. Alleen is het al te laat, Ava is dood. Een moment later staat er opeens een vreemde jongen naast haar. Hij kan Kate helpen door Ava weer tot leven te wekken. Kate gelooft er niks van, maar het lukt de jongen Ava te helpen. In ruil voor dit wonder, wil hij graag dat Kate met hem meekomt naar zijn landgoed. Henry, de jongen, blijkt namelijk een Griekse god te zijn: Hades. Als Kate meekomt, kan ze door middel van een aantal tests onsterfelijk worden en een godin worden. Kate besluit er in mee te gaan, in de hoop dat ze zo haar moeder kan redden.

Op het landgoed kan ze geen kant op. Ze moet binnen blijven en vooral gehoorzamen aan Henry, wil ze de tests weten te halen. Alleen ze weet nooit wanneer er een test uitgevoerd wordt. Het is allemaal ontzettend geheimzinnig en ze moet vooral haarzelf blijven. Op het eind zal ze beoordeelt worden door de 14 goden, of ze de tests heeft gehaald en of ze daardoor met Henry (Hades) kan trouwen. Maar wat gebeurt er als ze zakt? En wat moet ze doen als blijkt dat zelfs haar leven op het spel staat?

De godinnentest is echt zo’n boek die ook al heel lang op mijn to-read-list stond. Ik vind de achterflap zo fascinerend. Ik ben dol op de Griekse mythologie. Ik vind het echt heel erg leuk om daarover te lezen of films daarover te kijken. Door De godinnentest krijg je weer een geheel nieuwe kijk op de Griekse mythologie. Natuurlijk is het verhaal verzonnen, maar toch zitten er leerzame aspecten over de Griekse mythologie in. Ik vind het verhaal enorm origineel. Het heeft me vanaf de eerste tot de laatste bladzijde geboeid. Het verhaal is spannend en je wil natuurlijk ontzettend graag weten of Kate slaagt voor de tests. Ondanks de vreemde termen af en toe, is het verhaal goed te volgen en raakte ik niet in de war. Ik vind dit echt een ontzettend goed verhaal en ben blij dat ik de volgende twee delen al in mijn bezit heb. Daar kunnen jullie zeer binnenkort een recensie van verwachten!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Aimée Carter.

Rating: 4,5/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *