Boekrecensies,  Young adult

De godinnenjacht (Goddess Test #1.5) – Aimée Carter

De godinnenjacht Titel: De godinnenjacht (Goddess Test #1.5)
Auteur: Aimée Carter
Verschenen: 21 oktober 2013
Pagina’s: 43
Uitgever: Harlequin
Originele titel: The Goddess Hunt

Nu Kate een halfjaar zonder Henry, oftewel Hades, moet doorbrengen, lijkt een vakantie in Griekenland de perfecte manier om de tijd door te brengen. Met haar rust is het echter snel gedaan als ze Castor en Pollux tegenkomt, die al eeuwenlang de wraak van Zeus en Hades proberen te ontlopen. De laatste die ze vertrouwen is Kate, de nieuwe koningin van de onderwereld. Toch wil Kate de tweeling helpen, helemaal wanneer ze onbedoeld de goden op hun spoor zet. Dat ze zich daarmee de woede van Zeus op haar hals haalt, had ze wel verwacht, maar Henry zal het toch wel begrijpen? Of kent ze hem toch minder goed dan ze dacht?

Mening over De godinnenjacht

Kate besluit de zes maanden zonder Henry door te brengen in Griekenland. Samen met James gaat ze er naar toe. Maar wat moet ze eigenlijk verwachten van deze zes maanden? Mag ze Henry dan geen enkele keer zien? Moet ze echt weer wachten tot de herfst? In Griekenland komen James en Kate de tweeling Castor en Pollux tegen. De tweeling wordt al jaren achterna gezeten door Zeus en Hades, doordat ze iets hebben gedaan wat niet mocht. Als ze horen dat Kate de nieuwe vrouw van Hades is, vertrouwen ze haar meteen niet meer. Als Hades/Henry ontdekt dat Kate bij de tweeling is, wil hij er alles aandoen dat ze daar zo snel mogelijk wegkomt. Alleen mag hij zich niet laten zien. Zeus wil niets liever dan dat de tweeling weer gescheiden wordt en ze allebei hun straf uitzitten. Maar Kate is het hier niet mee eens en vindt dat er een andere oplossing gevonden moet worden. Ze gaat tegen Zeus in, maar of dat wel zo slim was?

De godinnenjacht is een kort tussenverhaal van de Goddess Test-serie. Het ebook telt maar 43 blz en heb je binnen een uurtje uit. Ik vond het verhaal een lekker luchtig tussendoortje. Het was vermakelijk en ik had het binnen no-time uit. Ook dit verhaal is spannend en origineel. Het gaat eigenlijk maar over één ding: de tweeling Castor en Pollux. Je leert hun eigenlijk kennen en het wordt duidelijk wat ze gedaan hebben waardoor er een heuse zoektocht naar hun is. Als je de Goddess Test-serie leest, is het zeker een aanrader om dit verhaal ook mee te nemen.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Aimée Carter.

Rating: 4/5

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *