Boekrecensies,  Young adult

De erfenis van negen (Loriën-kronieken #2.5) – Pittacus Lore

De erfenis van negen Titel: de erfenis van negen (Loriën-kronieken #2.5)
Auteur: Pittacus Lore
Verschenen: oktober 2012
Pagina’s: 123
Uitgever: AW Bruna

In De erfenis van Negen lees je hoe Negen was voor hij werd gevangengenomen en kom je alles te weten over zijn dramatische ontsnapping. Voor hij nummer Vier ontmoette, maakte Negen samen met zijn Cêpaan Sandor in Chicago jacht op de Mogadoren. Wat daar gebeurde, heeft hem voor altijd veranderd…

Mening over De erfenis van negen

Dit is weer een tussenboek van de Loriën-Kronieken serie. Dit deel gaat over nummer negen. In het tweede deel kan je lezen dat nummer negen gevangen werd gehouden bij de mogadoren. In dit deel lees je wat er daarvoor was gebeurd, hoe zijn leven was en hoe zijn cêpaan was. Liefde, spanning en sensatie. Het komt er allemaal in voor.

De erfenis van negen is een must-read als je fan bent van de serie’

Het boek is een kleine 100 bladzijdes en leest super snel door. Je valt meteen binnen in zijn leven en vrijwel meteen wordt er uitgelegd hoe zij leven. Het is totaal anders dan de andere nummers, wat het weer leuk en origineel maakt om te lezen. De spanning wordt met elke bladzijde steeds hoger en hoger opgebouwd. Na een tijdje zijn er stukjes herkenbaar vanuit het tweede deel, je weet al wat er gaat gebeuren en toch blijft het extra spannend omdat je het nu vanuit het perspectief van nummer negen meemaakt in plaats van nummer vier.

Dit boek is zeker een aanrader omdat je te weten komt hoe het leven van nummer negen was voor alle gebeurtenissen. Dit tussendeel móet je gelezen hebben als je fan bent van deze serie.

Klik hier om het boek De erfenis van negen te bestellen.

Klik hier voor alle recensies van Pittacus Lore.

Rating: 5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *