Boekrecensies,  Young adult

De 100 – Kass Morgan

De 100 Titel: De 100
Auteur:Kass Morgan
Verschenen:18 februari 2014
Pagina’s: 312
Uitgever: Blossom Books

De aarde is onleefbaar geworden. In het ruimteschip waar de mensheid leeft, raken de voorraden langzaam op…
Het lijkt een onmenselijke oplossing: honderd jeugdgevangenen worden teruggestuurd naar de aarde om te zien of ze kunnen overleven. Krijgen ze een tweede kans of is dit voor hen het einde?
Clarke droomde al jaren van de aarde en wilde er samen met haar ouders naartoe. Nu moet ze alleen. Voor Glass betekent het dat ze iemand moet achterlaten tegen wie ze nooit meer zal kunnen zeggen waarom ze écht werd opgepakt. Bellamy en Wells behoren niet tot de honderd gevangenen, maar willen allebei mee om iemand te beschermen. Tegen welke prijs doen ze dit?
De honderd moeten samen proberen te overleven, maar wie kun je vertrouwen als al je lotgenoten een crimineel verleden hebben?

Mening over De 100

Weer een serie van Blossom Books! Deze keer een boek waar ook een tv serie over gemaakt is. Dat belooft veel goeds.. Ik stond daarom ook te springen toen ik dit boek binnen kreeg!

Het verhaal gaat over een groep jongeren die eeuwen later in de ruimte leven. De aarde is onleefbaar geworden. In hun grote schip zijn strenge regels en veel jongeren worden hierdoor gevangen genomen als ze iets verkeerds hebben gedaan. Om de gemeenschap niet te groot te houden worden deze jongeren op 18 jarige leeftijd vermoord. Dan besluiten ze om 100 gevangen terug te sturen naar de aarde, om te kijken of deze al weer leefbaar is. De 100 gevangene moeten zien te overleven, ergens waar ze nog nooit zijn geweest en dat ze alleen maar kennen uit de boeken. En gaat dat wel goed samen, als iedereen die meegaat een crimineel is?

De 100 is een origineel verhaal, zowel voor jongens als meisjes’

De 100 is vlot geschreven maar soms wat lastig om te begrijpen. Je maakt kennis met ontzettend veel personages en het duurt even om te begrijpen wie wie is. Kass Morgan weet dit slim op te lossen door bij elk hoofdstuk de naam te zetten, over wie het hoofdstuk gaat. Het boek is geschreven in het nu, maar geeft vaak terugblikken in het verleden. Hierdoor kom je erachter wat de 100 hebben gedaan en waardoor zij vast zaten. Ook kom je de relaties tussen bepaalde personen te weten. Echte spanning zit er (nog) niet in het verhaal. Ik snapte dat er in het begin veel moest worden uitgelegd, maar na een tijdje begon ik de spanning te missen. Het verhaal leest echter wel lekker door. Het is niet zo dat je zou willen stoppen met lezen. Hoe meer je nadert naar het einde, hoe beter het wordt.
Naast de spanning die ik een beetje miste, is het boek wel heerlijk om te lezen. Hij leest makkelijk door waardoor je het zo in een korte tijd uit kan hebben. Zeker een boek die de moeite waard is om te kopen. Een redelijk origineel verhaal en heerlijk voor jongens én meisjes. Ondanks de kleine negatieve puntjes die ik hier noem, ben ik wel erg enthousiast over het verhaal! Dat ik het boek in een dag uitlas moet al veel zeggen!

Meer recensies lezen van de boeken van Kass Morgan? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *